CONTACT

Recept – Girasoli, gerookte zalm en auberginekaviaar

Aantal personen : 2
Kooktijd : 25 min
Bereidingstijd : 1h

Ingrediënten

  • 6 girasoli met zalm Pasta della Mamma
  • ½ aubergine
  • 3 eetlepels Isigny room
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • 100 gr ricotta
  • 1 eigeel
  • Sap en zeste van een halve citroen
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • Pickle van 10 rode ui schubben
  • 2 groene asperges
  • Blaadjes van de Oost-Indische kers en erwtenscheuten
  • Olijfolie
  • Espelette peper
  • 1 vers teentje look

Bereiding

  • Maak een auberginekaviaar klaar door de aubergine in brunoise te snijden en lichtjes te bakken in een goede scheut olie.
  • Kruid met zout, laat ze afdruipen en bewaar ze koel.
  • Voeg de Isigny room toe wanneer de aubergine is afgekoeld en kruid met zout, Espelette peper, een scheutje citroensap en olijfolie.
  • Doe er wat zeer fijngehakte look bij (naar smaak) en bewaar koel.
  • Maak vervolgens een vulling van ricotta klaar door de ricotta te mengen met de gele citroenzeste en de bieslook.
  • Kruid met zout en Espelette peper en doe er een scheutje olijfolie bij voor een romiger mengsel.
  • Doe daarna het eigeel erbij en meng voorzichtig.
  • Maak een vrij dunne worst van het mengsel met behulp van vershoudfolie en stoom deze 5 minuten. De ricotta moet romig blijven maar de worst moet stevig blijven wanneer de vershoudfolie wordt verwijderd.
  • Wikkel de gerookte zalm rond de ricottavulling en dan weer in vershoudfolie. Bewaar dit koel.
  • Rasp schilfers van de rauwe asperges en kruid ze met zout, Espelette peper en olijfolie.
  • Doe hetzelfde met de rode ui schubben, de blaadjes van de Oost-Indische kers en de erwtenscheuten.
  • Warm vervolgens de ricotta rolletjes even op in de oven op 80°C, haal nadien de vershoudfolie eraf en snijd ze in schijfjes.
  • Kook de girasoli al dente, giet af en kruid ze.
  • Dresseer de girasoli en de stukjes zalm-ricotta en doe er enkele quenelles van koude auberginekaviaar bij.
  • Beëindig het gerecht met wat aspergeschilfers, enkele uischubben en verse kruiden.
  • Schenk er tot slot een scheutje olijfolie op en wat citroenzeste.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!