CONTACT

Deze week stellen we u Franco voor!

Franco is één van de pijlers van ons bedrijf: 23 jaar ervaring bij Pasta della Mamma, iemand met veel vakkennis en gemakkelijk mensen bij elkaar kan brengen, collegiaal en supersympathiek!

Hij heeft veel humor en we kunnen stellen dat hij een aparte band opbouwt met elke werknemer in het bedrijf. Hij is een drijvende kracht, een « ancien » die het bedrijf heeft zien evolueren en die deel heeft uitgemaakt van zij die het bedrijf hebben laten groeien. Het is iemand die polyvalent is, eerlijk, heel handig en op wie men altijd kan rekenen.

Op 1 april 1998 (aprilgrap !) komt Franco, via Patrick en Walter die hij van La Louvière kende, aan in Luik om zich er definitief te vestigen en begint te werken bij Pasta.

Als pasgehuwde jongeman in die tijd begint hij op de inpakafdeling onder leiding van Nunzio gedurende enkele maanden. Vervolgens wordt hij operator op de assemblage afdeling van onze bereide pasta’s om uiteindelijk verantwoordelijk te worden voor deze productiezone. In die tijd werden reeds cannelloni, rollades, lasagnes en portefeuilles gemaakt maar met andere middelen.

Franco spateri

Hij heeft bijna alle werkplaasten van het atelier gekend en heeft vaak de opstart van nieuwe productielijnen in goede banen geleid, zoals die van de cannelloni waarbij hij de machines heeft ingesteld en de eerste productietesten heeft uitgevoerd. Dat heeft hij meermaals gedaan op verschillende soorten machines. Hij is net een Zwitsers zakmes in het atelier.

Wij hadden in die tijd nog geen keuken waardoor Franco de vullingen voor onze bereide pasta’s in een extern bedrijf klaarmaakte. Toen er in een keuken geïnvesteerd werd op onze site te Herstal werd Franco keukenverantwoordelijke.

In 2019 wordt hij verantwoordelijke van de keuken en het assemblagegedeelte. Ook zorgt Franco dat onze recepten getest worden voor onze R&D afdeling in het kader van verschillende onderzoeksprojecten. Onze handige harry onderhoudt ook de buitenkant, voert kleine en grotere werkjes uit, …

Op zijn 52ste kan hij fier zijn op de weg die hij heeft afgelegd. Hij zegt van niets meer bang te zijn vandaag dankzij zijn loopbaan. Hij kan zich aanpassen aan veranderingen die worden doorgevoerd, hij kan hard werken om goede resultaten te bekomen en hij houdt ervan wanneer een werk goed gedaan werd.

Wat heb je graag bij Pasta della Mamma ?

De familiale sfeer, dat er aan veel mensen een kans gegeven wordt daar sommigen geen studies hebben gedaan, nog anderen uit het buitenland komen. Met « kleine » mensen zijn we ver geraakt.

Jouw favoriete pasta bij Pasta della Mamma : de cannelloni met vlees

Een anekdote die je ons kan vertellen ?

Ze noemen mij « Francomas » (naar het Franse filmpersonnage Fantômas) omdat ik overal ben en ze me overal zoeken ! Het ergste verhaal is dat Nunzio me een keer op een pallet heeft gewikkeld !

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!