CONTACT

Hoe pasta klaarmaken?

  • 1-10-100 = de ideale “procedure” voor het koken van pasta : 1L water met 10g zout per 100g pasta!
  • Om de smaak van de pasta te versterken in een recept met groenten (broccoli, venkel) → de pasta koken in het water waarin de voorgenoemde groenten hebben gekookt. In een recept met vis, een eetlepel visfumet poeder toevoegen aan het kookwater van de pasta.
  • Bij pastasalades is het beter om de gewenste saus (vinaigrette, …) op de pasta te doen wanneer deze nog een beetje warm is en om dan even te blijven mengen. → de pasta zal op die manier meer saus opnemen, smeuïger zijn en niet kleven.
  • Om pasta die reeds op smaak werd gebracht met saus (bolognese, napolitaanse, 4kazensaus) weer op te warmen, voeg je best wat melk toe zodat de pasta niet zal uitdrogen tijdens het opwarmen.
  • Voor een zachte pastagratin is het ideaal om de pasta te koken in een mengsel van 1/2 water + 1/2 melk.

Verse pasta

  • Wissel de pastavormen af in functie van de recepten en toepassingen.
  • Zet gerust pasta op de kaart als amuse, voorgerecht of dessert.
  • Aarzel niet om een beetje kookwater toe te voegen in uw pastabereiding.
  • Het product kan voorgekookt worden om de kooktijd in te korten.

 Droge pasta

  • Bij voorkeur al dente koken om een bepaalde “textuur” te behouden.

Voorgekookte pasta

  • Bij voorkeur recepten kiezen waarbij men eindigt met het sauteren van de pasta in een pan samen met de saus. Daardoor kan de pasta opgewarmd worden zonder hem opnieuw in water te moeten koken met het risico dat hij dan te gaar wordt.

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!