Newsletters - De pasta in de herfst - 2019
Recept van het seizoen
De girasoli gaan de Baskische toer op
Door de verfijnde crèmade van walnoten, een exclusiviteit van Pasta della Mamma, te combineren met de krachtige smaak van een Baskische charcuterie, lomo, bereiden we hier op gastronomische wijze met look en tijm de heerlijke girasoli met eekhoorntjesbrood, aangekleed met een gezouten eigeel en verse truffel.
Nieuw idee voor presentatie
Een hamburger met pasta … uit de buurt van Nice
De finesse van de in look en tijm gesauteerde hanenkamen, met de smaak van het gele goud uit de Jura streek (gele wijn of strowijn) kleden de smeuïge spaghetti aan die netjes in een pain bagnat worden gestopt en die ons op zijn beurt wegvoert naar de riviera van Nice (bakermat van de bagnat) om met een meer Mediterrane versie de grote hamburgerliefhebbers te bekoren.
Product in de kijker
Rollade met aubergines
Deze herfst geven we de eer aan de rollade met aubergines. Grote klassieker en zeer geliefd bij uw klanten ! Ontdek hoe u dit heerlijke product, gemaakt op basis van kwaliteitsgrondstoffen, tot zijn recht kan laten komen via dit recept.
De pasta op feestdagen
Zeepasta bereid als bouillabaisse
Wanneer we de tagliatelle met inktvisinkt combineren met heerlijke kleine inktvisjes en zeekraal, de sperzieboon van de zee, kunnen we met dit recept de zeegolven al horen ! De geur van de aïoli en van het basilicum vervoeren u eerder richting Marseille, dé plaats van de bouillabaisse die nu eens op een andere wijze werd gemaakt met pasta.
Wereldrecept
Ma(c) wat lekker !
Deze mac zonder brood maar met pasta is tegelijk Engels, Cévenols en Italiaans. Het huwelijk tussen de koning der Engelse kazen, de cheddar, en uien uit Cévennes, alsook pasta van de andere kant van de Alpen voor deze Mac and cheese zal ongetwijfeld de tegenstanders van de Macs verbazen daar ze deze keer verleid worden door een enigszins culinaire versie van de Mac.
Creatief idee
Een overweldigend dessert
De beroemde tarte tatin in een nieuw jasje, dat is wat onze chef-kok uitgedacht heeft met onze pastavellen. De pastavel die eerst gebakken wordt en vervolgens gekonfijt in karamelsaus op basis van gezouten boter om zich dan te verenigen met de zuurheid van de appel en het aroma van het Chinese basilicum (de Shiso) … een bom aan smaken dus en een heerlijke beleving voor onze smaakpapillen.