Newsletters - De pasta tijdens de eindejaarsfeesten - 2019
Creatief idee
Knapperige cannelloni
Men moest er gewoon opkomen … het omvormen van cannelloni tot kroketten is misschien wel evident voor de vorm, maar is vooral verrassend voor de smaakbeleving ! De zachtheid van de cannelloni na het krokante deel van de kroket om te eindigen bij een smeuïge broccolipuree is een culinaire verrassing … En als we daar een romige currymayonaise bij doen, dan is het een waar feest van smaken en texturen !
Nieuw product
Ravioloni van grote klasse !
Wanneer we de fijne smaak van wilde fazant samenbrengen met die van morieljes, gevuld met foie gras, dan is culinair alles gezegd. Gevulde ravioloni op een bedje van dashi bouillon, die bereid werd met kombu wier, versierd met fijne Tahoon cress blaadjes met een notensmaak en wat pickles van gele wortel … een geraffineerd gerecht dat pasta zonder twijfel in een gastronomisch register zet.
Wereldrecept
Pasta op Baskische wijze
Maak een reisje en ontdek pinchos (met olijfolie gebakken stokbrood), aangekleed met onze tortelloni met zalm en een brunoise van chorizo en courgettes, genappeerd met piquillo pepercoulis en Espelette peper en versierd met verse zuring … Houdt u van pittige gerechten ? … U zal hiervan genieten !
Nieuw idee voor presentatie
Rollades van pappardelle prei-ham en een bechamelsaus met Parmezaanse kaas
Voor zij die houden van een preigratin als andere versie van ons nationaal gerecht, witloof in de oven, zal dit gerecht hen zeker bekoren : In boter aangebakken preiwit, gerold in ham en helemaal gewikkeld in pappardelle. Het geheel overgoten met bechamelsaus die met Parmezaanse kaas werd bereid, aangevuld met wat geraspte Parmezaanse kaas en afgewerkt met een krokante tuile van Parmezaanse kaas. Gewoonweg heerlijk !
Product in de kijker
Een ragout van rigatoni à la forestière
Stel je een wandeling voor tijdens de eerste koude winterdagen die dan afgerond wordt met een lekker stoofpotje waarbij de bijzonder aangename smaak van het eekhoorntjesbrood, de geur van het spek en de volle smaak van de tuinbonen zich vermengen, dit alles in een badje van kalfsjus met in boter gebakken eekhoorntjesbrood en sjalotjes, en een heerlijke carpaccio van eekhoorntjesbrood. Al dit lekkers op al dente gekookte rigatoni, genappeerd met een smeeuïge crèmade van eekhoorntjesbrood …
Een gelukzalig moment … van een hoger niveau !
Recept van het seizoen
Mijn « pasta-pannenkoekjes » op Canadese wijze
Het is ongetwijfeld altijd een verrassende ontdekking wanneer de zachtheid van pasta verwerkt wordt tot een zoet nagerechtje. Geen zware kost, enkel verfijning voor deze herwerkte pannenkoekjes met esdoornsiroop, gegarneerd met rode vruchten en verse munt. Het geheel overgoten met karamel van de bekende Canadese siroop.