CONTACT

Recept – Aardbeiensalade in een mandje van linguine


Aantal personen :
 2
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 30 min

Ingrediënten

  • 100 gr verse linguine Pasta della Mamma
  • Frituurolie
  • 2 dl room
  • 2 dl aarbeiencoulis
  • 50 gr bloemsuiker
  • 2 gele citroenen
  • 150 gr aardbeien
  • 1 scheutje olijfolie
  • Fleur de sel
  • Espelette peper
  • 2 eetlepels fijngesneden munt
  • 100 ml water
  • 50 gr suiker
  • 8 gr agar agar
  • Groene Shiso

Bereiding

  • Maak een citroengel door het water op te warmen met de suiker en ¾ sap van de gele citroenen.
  • Voeg de agar agar toe wanneer het mengsel warm is en mix het geheel.
  • Laat enkele seconden koken en mix opnieuw. Giet de bereiding in een schaal en bewaar dit in de koelkast.
  • Kook de linguine al dente in gesuikerd water. Giet af en droog ze.
  • Vorm « korfjes » linguine met behulp van twee schuimspanen door een ongelijkmatige laag pasta aan te drukken tussen de twee schuimspanen.
  • Houd de vorm aan met behulp van de schuimspanen en dompel het in de frituurolie op 160°C totdat de pasta goudbruin en krokant is.
  • Laat uitlekken en bestrooi met bloemsuiker. Bewaar voor later.
  • Was en ontsteel de aardbeien. Meng ze met een scheutje olijfolie, een snufje fleur de sel, een snufje Espelette peper en een beetje bloemsuiker.
  • Voeg de verse munt erbij en bewaar koel.
  • Maak vervolgens een aardbeienespuma klaar door de aardbeiencoulis te mengen met de room en de rest van de bloemsuiker.
  • Haal het geheel door een zeef en giet het in een sifon met twee gaspatronen. Bewaar dit koel.
  • Haal de gelei uit de koelkast en mix hem met een blender.
  • Voeg een scheutje olijfolie toe voor een glad en smeuïg mengsel. Giet dit in een kannetje en bewaar koel.
  • Wanneer alle voorbereidingen klaar zijn, schik je een beetje aardbeiensalade in het korfje van linguine. Voeg enkele stipjes citroengel toe en enkele blaadjes groene shiso.
  • Beëindig met de aardbeiensespuma d.m.v. de sifon en dien op.

Suggestie

Werk af met een quenelle van groene pesto en een snufje Espelette peper.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!