CONTACT

Recept – Gevulde courgette met trivelli en parmezaanse kaas

Aantal personen : 2
Kooktijd : 45 min
Bereidingstijd : 15 min

Ingrediënten

  • 200 gr verse trivelli Pasta della Mamma
  • 1 groene courgette
  • ½ gele courgette
  • 1 wortel
  • ½ stengel selderij
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 20 cl witte wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 cl passata di pomodoro
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • Zout
  • Peper
  • Espelette peper
  • Olijfolie
  • Enkele kerstomaatjes als versiering
  • Enkele blaadjes basilicum als versiering

Bereiding

  • Schil om te beginnen de wortel, de ui en de selderij en snijd ze in fijne brunoise.
  • Fruit de groentebrunoise aan in een goede scheut olijfolie.
  • Doe na 5 minuten de tijm erbij, de rozemarijn en het geplette teentje look.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat nog enkele seconden koken.
  • Blus met de witte wijn en laat tot de helft inkoken.
  • Doe daarna de passata erbij en laat met deksel op een zacht vuur koken gedurende 45 minuten.
  • Snijd ondertussen de gele courgette in fijne brunoise en fruit ze kort in een beetje olijfolie. Houd de krokante brunoise warm voor later.
  • Snijd de groene courgette in de lengte doormidden en haal de kern eruit.
  • Kruid de binnenkant van de courgette met zout, Espelette peper en olijfolie en bak ze 10 minuten in de oven op 180°C.
  • Kook vervolgens de trivelli al dente. Giet af en bewaar voor later.
  • Mix de saus lichtjes wanneer ze klaar is en behoud daarbij enkele stukjes groenten.
  • Meng de pasta met de saus en de geraspte parmezaanse kaas. Voeg dan de brunoise van gele courgette erbij en enkele blaadjes basilicum.
  • Vul de courgette met de pastabereiding.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!