CONTACT

Recept – Nestje pappardelle, espuma van geitenkaas en eetbare aarde

Aantal personen : 2
Kooktijd : 2u
Bereidingstijd : 4u

Ingrediënten

  • 200 gr verse Pappardelle Pasta della Mamma
  • 80 gr aardappelschillen
  • 80 gr oud brood
  • 40 gr zwarte olijven
  • 2 eigelen
  • 200 gr verse geitenkaas
  • 100 gr verse room
  • 100 gr melk
  • 2 gr agaragar
  • Sap van ½ citroen
  • 5 cl sojasaus
  • 1 rijstvel
  • Olijfolie
  • Druivenpitolie
  • Zout
  • Peper

Bereiding

  • Leg de eigelen in de sojasaus en laat 4 uur marineren.
  • Laat de aardappelschillen, het oud brood en de in stukjes gesneden olijven twee uur bakken in een voorverwarmde oven op 80°C.
  • Laat de melk en de room koken, kruid met peper, zout en citroensap. Doe daarna de geitenkaas erbij.
  • Voeg de agaragar toe en laat opnieuw koken.
  • Passeer alles door een puntzeef. Vul daarmee een sifon en plaats het gaspatroon.
  • Wanneer de ingrediënten in de oven goed gedroogd zijn, mix je ze met een blender. Mix niet te fijn zodat het er als potaarde uitziet.
  • Giet een centimeter druivenpitolie in een pan en warm op tot 180°C.
  • Leg het rijstvel 4 à 5 seconden in de hete olie.
  • Laat het daarna uitlekken op keukenpapier en kruid lichtjes. Bewaar voor later.
  • Kook de pappardelle in kokend gezouten water, giet ze af, kruid ze en doe er een scheutje olijfolie bij.
  • Houd ze warm.
  • Leg wat aarde op het bord. Maak daarna een nestje van de pappardelle op de aarde.
  • Spoel voorzichtig het eigeel en leg hem, zonder het te doorprikken, op het nestje pappardelle.
  • Spuit tot slot met de sifon de espuma van geitenkaas en garneer met enkele tuilles rijstvel.
  • Dien op.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!