CONTACT

Terug

Pappardelle rolletjes met prei en ham

  

Aantal personen : 2
Bereidingstijd :
40 min
Kooktijd :
 25 min 

Ingrediënten

  • 50 gr pappardelle Pasta della Mamma
  • 2 x preiwit
  • 4 sneetjes ham
  • 1 eetlepel blanke roux
  • 100 ml melk
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • Boter, zout, peper, nootmuskaat

Bereiding

  • Haal het eerste blad van het preiwit af en snijd elke preiwit in twee even grote stukken.
  • Verhit een goede klont boter in een pan en bak het prei goudbruin.
  • Voeg een scheutje water toe en dek de pan af met een deksel.
  • Laat 20 minuten verder bakken.
  • Warm op een zacht vuurtje de melk op, voeg de roux toe en laat enkele minuten koken om de bechamel te binden.
  • Doe 50 gr Parmezaanse kaas erbij.
  • Pas de consistentie aan door de saus te laten indikken of door een beetje melk bij te voegen.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Houd dit warm voor later.
  • Kook de pappardelle al dente.
  • Giet ze af en leg ze één per één naast elkaar op vershoudfolie.
  • Leg de sneetjes ham op de pasta en daarna het preiwit.
  • Rol het geheel op tot mooie gelijke cylinders.
  • Houd ze warm voor later.
  • Rasp een dun laagje Parmezaanse kaas in een antikleefpan.
  • Warm op een zacht vuur op om de kaas te laten smelten en waneer hij lichtjes begint te kleuren een tuile gevormd kan worden.
  • Haal van het vuur af, leg neer op keukenpapier en breek in stukjes.
  • Leg de ham-prei rolletjes in een diep bord.
  • Schenk de met Parmezaanse kaas gemaakte bechamel erover.
  • Bestrooi met vers geraspte Parmezaanse kaas en enkele stukjes Parmezaantuile.
  • Dien op.
 
 

Bron: Pasta della Mamma

Télécharger la recette
 

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!

Newsletter

 Officiële partner van Euro Toques Belgium

Politique de confidentialité