CONTACT

Cannelloni met vlees

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :1u
Kooktijd : 45 minuten

Ingrediënten

  • 400g verse lasagnevellen
  • 250g kalfsgehakt
  • 250g rundergehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150g vers geraspte pecorino
  • 50g gehakte gekonfijte tomaten
  • 50g wortelen in brunoise gesneden
  • 50g rode ui in brunoise gesneden
  • 50g selder in brunoise gesneden
  • 200g ricotta
  • 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte rucola
  • 1 ei
  • Zout en peper

Bereiding

  • Fruit in een pan met 3 eetlepels olijfolie de in brunoise gesneden groenten (kleine blokjes van 1/2 cm) gedurende 5 minuten.
  • Voeg er het kalfs- en rundergehakt bij, kruid en laat nog 5 minuten bakken. Neem de pan van het vuur en zet even opzij.
  • Snijd de lasagnevellen in rechthoeken van ongeveer 10 op 12 cm. Dompel ze per 2-3 stuks in een kookpan met kokend gezouten water. Laat ze 4 minuten koken.
  • Voeg bij je brunoises : de ricotta, 75g geraspte pecorino, het ei, de fijne kruiden, de gehakte gekonfijte tomaten en meng alles goed.
  • Verdeel de vulling in gelijke mate over de rechthoekige pastavellen. Rol de pasta om cannelloni te vormen en schik ze in een ovenschotel die vooraf genappeerd werd met tomatensaus.
  • Bedek de cannelloni volledig met tomatensaus en bestrooi met de resterende geraspte pecorino alvorens in de oven te steken.
  • Bak 30 minuten op 180°C en serveer vervolgens op warme borden.

Suggesties

Om dit gerecht sneller en gemakkelijker te bereiden, kan je je onze diepgevroren cannelloni aanschaffen. Nappeer de ovenschotel met tomatensaus, schik er de cannelloni in, bedek ze met tomatensaus en bestrooi met wat geraspte parmezaan kaas. En hup, de oven in!

Bron : La cuisine de mon père Zecca (pâte soi-même –> lasagne)

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!