Cavatelli met tomaat, amandelen en basilicum
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :1u
Kooktijd : 5 minuten
Ingrediënten
- 300 g tarwebloem
- 3 eetlepels fruitige olijfolie
- 3 eieren
- 10 rijpe gepelde en ontpitte tomaten
- 2 teentjes look zonder kiem
- 40 g gepelde amandelen
- 40 g paneermeel
- olijfolie
- 10 blaadjes basilicum
- 50 g pecorino of parmezaan
- zout en peper van de molen
- fleur de sel
- een dunne breinaald
Bereiding
- Maak een kuiltje in de hoop bloem, voeg er de eieren en de olijfolie bij. Gebruik een vork om de eieren goed te mengen met de bloem en gebruik uiteindelijk je handen om het deeg te kneden en een gladde en homogene bol te verkrijgen. Bedek de deegbol met vershoudfolie en laat 1u rusten in de koelkast.
- Neem telkens hoeveelheden van 5g uit de pastadeeg en maak er bolletjes van. Maak van deze bollen de vorm van onregelmatige spaghetti met je handpalm. Rol ze rond je breinaald en trek deze dan uit. Herhaal deze handeling tot de pastadeeg op is en laat de cavatelli drogen op wat bloem.
- Laat de amandelen 5 minuten roosteren in een oven op 180°C. Hak ze nadien fijn.
- Snijd de rijpe, gepelde en ontpitte tomaten in grove brunoise (blokjes van 1/2 cm), stamp ze fijn in een mortier met zout, peper, de basilicum en de knoflookteentjes.
- Wanneer de saus voldoende gebonden is, voeg je 2 eetlepels olijfolie toe en de gehakte amandelen.
- Bak de paneermeel lichtjes in een pan.
- Kook de verse pasta in een ruime kookpan met kokend licht gezouten water, giet af en leg weer in de kookpan.
- Meng de saus met de pasta en bestrooi met vers geraspte pecorino of parmezaan kaas en met wat fleur de sel.
Bron : La cuisine de mon père Zecca