CONTACT

Farfalle met kabeljauw

Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :25 minuten
Kooktijd : 25 minuten

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 600 g snijbietbladen
  • 500 g farfalle
  • 100 g parmezaan kaas
  • 1 teentje look
  • 1 goed snufje Espelette peperpoeder
  • olijfolie
  • grof zout
  • zout en peper van de molen

Bereiding

  • Laat een grote hoeveelheid water met grof zout koken in een kookpan en zet een bakje klaar met koud water en ijsblokjes.
  • Neem de bladen van de snijbiet af. Spoel ze af, bewaar 6 mooie en dompel de andere snel in het kokend water. Haal ze er met een schuimspaan uit en leg ze in het ijskoude water gedurende 3 à 4 minuten om het kookproces te stoppen.
  • Giet ze af en wring ze vervolgens met je handen om er zoveel mogelijk water uit te halen. Snijd ze fijn met een mes.
  • Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een pan, doe er de snijbietbladen bij met een geplet teentje knoflook en voeg wat peper toe. Op een matig vuur aanbraden gedurende 3 minuten en reglematig omroeren. Dek nadien af en bewaar voor later.
  • Kook de pasta in kokend gezouten water zoals op de verpakking is aangegeven.
  • Snijd de kabeljauwfilets in 6 gelijke delen. Smeer er olie op met een penseel, doe er wat peper bij, voeg een klein snufje Espelette peperpoeder toe en wikkel elk stuk in één van de snijbietbladen die bewaard werden. Leg de “papillotten” in het geoliede bakje van de stoomkoker en laat 5 à 7 minuten koken volgens de dikte van de vis.
  • Giet de pasta af en meng hem in de snijbietfondue. Kruid eventueel bij en laat nog 3 minuten opwarmen op een zacht vuur.
  • Schik de pasta in diepe borden, bestrooi met wat vers geraspte parmezaan en schik er de kabeljauwfilets. Dien onmiddellijk op.

Suggesties

Je kan de snijbieten vervangen door spinazie en de olijfolie door 15 cl verse room. In elk geval, het is een zeer evenwichtig gerecht dat je nog voedzamer kan maken door simpelweg de portie vis te verhogen naar 100 à 150g per persoon.

Bron : Gael

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!