CONTACT

Farfalle vitello tonnato

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :30 minuten
Kooktijd :

Ingrediënten

  • 1/2 onbehandelde citroen
  • 2 blikjes tonijn in eigen nat (elk 150 g nettogewicht)
  • 200 ml kalfsfond (in bokaal)
  • 250 g gesauteerd kalfsvlees
  • Zout
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 150 g room
  • 4 eetlepels kappertjes
  • Zwarte peper
  • 400 g farfalle

Bereiding

  • Was de citroen met warm water en laat hem drogen. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Giet de tonijn af en plet hem met de kalfsfond.
  • Snijd het gesauteerde kalfsvlees in blokjes van 1 à 2 cm. Laat gezouten water koken.
  • Warm de olie op in een pan. Bak het vlees 1 minuut op een hoog vuur en roer regelmatig om. Voeg er de geplette tonijn bij, de room, de kappertjes, zout en peper. Breng aan de kook en neem dan de pan van het vuur.
  • Kook de pasta in het kokend gezouten water tot hij beetgaar is en giet dan af.
  • Breng de tonijnsaus op smaak met peper, zout, 1 à 2 eetlepels citroensap. Serveer met de pasta en garneer met wat citroenschil.

Suggesties

Kappertjes geven het gerecht een pittige smaak. Gebruik bij voorkeur de kleine kappertjes met zachte smaak.

Bron : Pâtes exquises

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!