CONTACT

Gegratineerde macaroni met kaas (Mac&Cheese)

Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :20min
Kooktijd : 25min

Ingrediënten

  • 590 g korte macaroni
  • 30 ml (2 eetlepels) boter
  • 30 ml (2 eetlepels) niet gebleekte bloem voor alle doeleinden
  • 2,5 ml (1/2 theelepel) droge mosterd
  • 1 ml (1/4 theelepel) uienpoeder
  • 1 ml (1/4 theelepel) lookpoeder
  • 1 cup van 370 ml geëvaporeerde melk
  • 250 ml (1 kopje) kippenbouillon
  • 750 ml (3 kopjes) gele cheddar kaas
  • 500 ml (2 kopjes) geraspte havarti kaas
  • 125 ml (1/2 kopje) Velveeta kaas in blokjes gesneden
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kook de pasta in een kookpan met kokend gezouten water tot hij goed gaar is. Giet af en bewaar voor later.
  • Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de grill oven voor (broil). Smeer een ovenschaal met een inhoud van 2 liter met boter in (8 kopjes) of 4 ramekins met een inhoud van ongeveer 500 ml (2 kopjes).
  • Laat de boter smelten in een pan. Voeg de bloem en de kruiden toe en laat 1 minuut al roerend bakken. Doe de geëvaporeerde melk erbij alsook de bouillon en breng al roerend met een garde aan de kook.
  • Haal van het vuur af, doe er 250 ml (1 kopje) cheddar kaas bij, 250 ml (1 kopje) havarti kaas en de Velveeta kaas.
  • Meng goed tot ze gesmolten zijn. Doe de pasta erbij en warm op. Kruid eventueel bij.
  • Verdeel over de ovenschaal of de ramekins. Bestrooi met de rest van de kaas. Laat ongeveer 5 minuten in de oven bakken of tot de kaas lichtjes goudbruin is geworden.

Bron : ricardocuisine

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!