CONTACT

Girasoli met zalm, knolselderijrisotto, maïs, tomaten-ui bereiding, scamorza

Een luchtig en lekker recept, perfect als voorgerecht

Aantal personen : 4

Ingrediënten

Knolselderijrisotto

Smeeuïge crème van maïs

 Tomaten/ui bereiding

Bereiding

Knolselderijrisotto

Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de sjalot tot ze glazig is. 

Snijd ondertussen de knolselderij in fijne brunoise. Voeg deze toe aan de sjalot en blus met witte wijn. Wanner de wijn verdampt is, schenk je telkens met een pollepel de bouillon bij aan de knolselderij tot hij gaar is. Hij mag zacht zijn maar toch nog met een lichte beet.

Haal van het vuur weg en voeg een scheutje room toe, alsook de fijngesneden kruiden. Kruid eventueel bij. 

Bewaar voor later. 

Smeeuïge crème van maïs

Doe een klontje boter in een pannetje en stoof enkele minuten de maïskorrels tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Mix de maïs vervolgens met de room en de rest van de boter. Meng het geheel goed tot een glad mengsel. Kruid eventueel bij en bewaar in een knijpflesje of spuitzak.

Bereiding van tomaten en ui

Maak allereerst pickles van rode ui. Kook 300 ml water, 200 ml rijstazijn en 100 gr suiker. Giet het kokend mengsel over de versnipperde rode ui en sluit het potje onmiddellijk af. Het is beter om deze bereiding enkele uren op voorhand te maken zodat de ui lang genoeg marineert en een fel roze kleur krijgt.

Snijd de ontpitte tomaten en de rauwe rode ui in brunoise. Snijd de aromatische kruiden fijn. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, azijn, groene citroenzeste, peper en zout. Koel bewaren voor later. 

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het sneetje brood aan beide kanten zoals een toast. 

Leg bij het dresseren de tomatenbereiding op de toast en werk af met enkele plukjes kruiden en stukjes tuiles.

Het koken van de Girasoli met zalm van Pasta Della Mamma 

Laat een grote hoeveelheid gezouten water koken. Dompel de pasta in het water en laat 3-4 minuten koken tot de girasoli al dente zijn. Giet af en houd ze warm. Smeer er gerust wat olijfolie over met een penseeltje om te vermijden dat ze gaan kleven of opdrogen.

Het dresseren

Schik in een diep bord twee goed gevulde eetlepels romige knolselderijrisotto. Leg er 3 Girasoli met zalm op en doe er enkele plakjes vers gesneden scamorza bij. Garneer met enkele takjes kruiden en wat pickles.

Leg de toast met de tomatenbereiding op de rand van het bord.

Dan moet er nu nog alleen genoten worden van dit lekker en luchtig gerecht.

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!