CONTACT

Gratin van rigatoni met prei en pompoen

Aantal personnen : 8 à 10
Bereidingstijd :50min
Kooktijd : 1u

Ingrediënten

  • 1 liter (4 kopjes) Butternut pompoen, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 30 ml (2 eetlepels) olijfolie
  • 375 g (3/4 lb) rigatoni
  • 750 ml (3 kopjes) prei, in dunne plakjes gesneden (1 à 2 naargelang de grootte)
  • 1 kleine fijngehakte ui
  • 2 teentjes fijngehakte look
  • 60 ml (1/4 kopje) boter
  • 60 ml (1/4 kopje) niet gebleekte bloem voor alle doeleinden
  • 500 ml (2 kopjes) kippenbouillon
  • 250 ml (1 kopje) melk
  • 2 liter (8 kopjes) verse spinazie, lichtjes aangedrukt, zonder steel en grof gehakt (2 zakken van 170g)
  • Vlokjes van grof gemalen chilipeper (facultatief)
  • Nootmuskaat (facultatief)
  • 250 ml (1 kopje) geraspte cheddar kaas
  • 125 ml (1/2 kopje) geraspte parmigiano reggiano kaas
  • Peper en zout

Bereiding

  • Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 200°C (400°F). Leg wat bakpapier in een ovenschaal.
  • Leg de pompoen in de ovenschaal. Doe er wat olie op en peper en zout. Bak ongeveer 20 minuten in de oven of tot hij mals is. Halverwege de baktijd even omdraaien. Bewaar voor later.
  • Kook ondertussen de pasta al dente in een kookpan met kokend gezouten water. Giet af. Meng met een beetje olie en bewaar voor later.
  • Gebruik dezelfde kookpan om de prei, de ui en de look mals te bakken in de boter. Kruid met peper en zout. Bestrooi met bloem en al roerend 1 minuut laten bakken. Voeg de bouillon en de melk toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
  • Neem de pan van het vuur en maak van het preimengsel een gladde puree met behulp van een staafmixer. Gebruik een spatel om de pompoen, de pasta en de spinazie erbij te doen. Breng op smaak. Doe er een snufje chilipeper of nootmuskaat bij indien gewenst.
  • Giet het mengsel over in een grote schaal van 33 x 23 cm. Bestrooi met de kazen. Bak ongeveer 25 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is. Laat 15 minuten afkoelen alvorens op te dienen.

Bron : ricardocuisine

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!