CONTACT

Groene lasagne bolognese

Aantal personnen : 6 à 8
Bereidingstijd :1u30
Kooktijd : 1u30 à 2u

Ingrediënten

  • 400 g lasagnevellen met spinazie
  • 250 g rundvlees (onderrib)
  • 250 kalfsvlees (schouder)
  • 100 g rauwe ham
  • 100 g worstvlees (gehakt)
  • 100 g wortelen
  • 100 g ui
  • 100 g selderij
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 40 g boter
  • 20 cl rode wijn
  • 25 cl bouillon
  • 400 g tomaten in blik
  • 25 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 bouquet garni (thijm, rozemarijn, laurier)
  • 2 kruidnagels
  • zout, peper
  • 70 g boter (voor de bechamelsaus)
  • 70 g bloem (voor de bechamelsaus)
  • 1 liter melk (voor de bechamelsaus)
  • zout, een hele muskaatnoot (voor de bechamelsaus)
  • 100 g parmezaan om te raspen (om te gratineren)

Bereiding

  • Laat het eekhoorntjesbrood 30 minuten weken in een kom lauw water. Snijd de groenten, het vlees en de ham in kleine stukjes en bak ze 20 à 30 minuten in de olie en de boter.
  • Wanneer het geheel begint aan te kleven, giet je de wijn erbij. Laat de vloeistof verdampen. Kruid met peper en zout, voeg het in kleine stukjes gesneden eekhoorntjesbrood toe samen met zijn weekwater, doe dan de bouillon erbij, de bouquet garni (het bosje kruiden) en de kruidnagels.
  • Dek af en zet weer op het vuur gedurende 40 minuten. Voeg de tomaten toe halverwege de kooktijd: de saus moet dikker worden.
  • Smelt de boter, doe de bloem al roerend erbij. Wanneer het mengsel begint te kleuren giet je de melk erbij zonder te stoppen met roeren om klonters te voorkomen.
  • Laat 10 minuten indikken, doe wat zout erbij en 1 snufje geraspte nootmuskaat. Laat de bechamelsaus afkoelen; als ze te dik is, voeg dan wat melk of bouillon toe.
  • Kook de lasagnevellen.
  • Smeer een ovenschaal met boter in, giet wat bechamelsaus op de bodem en wissel steeds af met een laag lasagnevel, een laag ragù en een beetje parmezaan.
  • Herhaal dat drie maal en eindig met bechamelsaus. Garneer met wat geraspte parmezaan en klontjes boter. Laat ongeveer 30 minuten in de oven bakken.
  • Laat 5 minuten afkoelen alvorens in porties te snijden.

Suggesties

Dien de lasagne op als hoofdgerecht met een groene salade. En anders maak je kleine porties.

Bron : Ma Little Italy Marabout

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!