Groene tagliatelle met rivierbaarsfilet
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :30min
Kooktijd :
Ingrediënten
- 400 g rivierbaarsfilet
- 2 eetlepels citroensap
- Zout, witte peper
- 1 grote bussel venkel met blad
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 koffielepel bloem
- 175 ml visfumet
- 630 g verse groene tagliatelle
- 2-3 eetlepels aperitiefdrank anijs
Bereiding
- Snijd de rivierbaarsfilet in stukjes van 3 à 4 cm. Kruid met peper, zout en citroensap. Was de venkel en snijd hem in dunne reepjes. Hak zijn bladeren en bewaar voor later.
- Bak de venkel even in wat olijfolie. Bestrooi met bloem en giet de visfumet erbij. Dek af en laat 8 minuten sudderen op een zacht vuur.
- Breng ondertussen gezouten water aan de kook. Kook er de pasta al dente. Voeg de vis toe aan de venkel en laat nog 3 à 4 minuten verder koken.
- Voeg naar eigen smaak een scheutje anijs toe en dien op met de pasta. Garneer met gehakte venkelblaadjes.
Bron : Pâtes exquises