Lasagne pesto & ricotta
Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :1 u
Kooktijd : 30 minuten
Ingrediënten
- 600g verse lasagnevellen
- 400g ricotta
- 1 kom pesto op basis van basilicum
- 1 ei
- 100g pijnboompitten
- 100g Parmezaan
- 40g boter
Bereiding
- Meng de ricotta, de pesto (bewaar een goede eetlepel om het gerecht te beëindigen), het ei en de pijnboompitten (droog geroosterd in een pan).
- Kook de lasagnevellen. Laat ze goed afdruipen alvorens ze op een vochtige doek te leggen.
- Boter een grote schotel in, leg er lasagnevellen in, nappeer met het mengsel van ricotta en bestrooi met parmezaan kaas. Herhaal dit verschillende keren.
- Beëindig de laatste laag met een lasagnevel waarop je de pesto die je bewaard had, uitsmeert.
- Leg er enkele klontjes boter op en zet de schotel in de oven op 180°C.
- Laat 30 minuten bakken.
- Haal de schotel uit de oven en laat 5 minuten afkoelen alvorens porties te maken om op te dienen.
- Vergezel met een verse tomatensaus.
Suggesties
Om eens iets anders te gebruiken dan de grote ovenschotel voor het maken van de lasagne kan je dit recept bereiden in een bakvorm. Verminder de kooktijd dan met 10 minuten en wacht 10 minuten om de lasagne in porties te snijden. Deze versie zorgt voor een leukere presentatie van je gerecht.
Bron : My Little Italy Marabout