Linguine met scampi’s en oosterse aroma’s
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :20min
Kooktijd : 10min
Ingrediënten
- 550 g verse linguine
- 16 gepelde scampi’s zonder darmkanaal
- 2 limoenen
- 2 verse Thaïse pepers
- enkele blaadjes van de kafferlimoen (Aziatische kruidenierswinkels)
- 1 teentje look
- enkele takjes koriander
- olijfolie
- 1 koffielepel Thaïse peperpasta (= ki mao pasta)
- zout
Bereiding
- Kook de linguine in een ruime kookpan met kokend gezouten water.
- Maak de scampi’s schoon en bak ze in olijfolie.
- Zet het vuur lager en voeg de in dunne plakjes gesneden look toe, de Thaïse peperpasta, enkele fijn gesneden blaadjes kafferlimoen en de 2 Thaïse pepers in de lengte gesneden.
- Giet de linguine af (bewaar wel een beetje kookwater) en zet ze over in de pan.
- Fruit er de linguine, voeg eventueel wat kookwater en olijfolie toe.
- Verdeel de pasta over de borden (zorg er wel voor dat de scampi’s bovenaan liggen).
- Versier met enkele blaadjes koriander en schijfjes limoen. Trek een streepje limoensap op elk bord.
Bron : Gael