CONTACT

Linguine met scampi’s en oosterse aroma’s

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :20min
Kooktijd : 10min

Ingrediënten

  • 550 g verse linguine
  • 16 gepelde scampi’s zonder darmkanaal
  • 2 limoenen
  • 2 verse Thaïse pepers
  • enkele blaadjes van de kafferlimoen (Aziatische kruidenierswinkels)
  • 1 teentje look
  • enkele takjes koriander
  • olijfolie
  • 1 koffielepel Thaïse peperpasta (= ki mao pasta)
  • zout

Bereiding

  • Kook de linguine in een ruime kookpan met kokend gezouten water.
  • Maak de scampi’s schoon en bak ze in olijfolie.
  • Zet het vuur lager en voeg de in dunne plakjes gesneden look toe, de Thaïse peperpasta, enkele fijn gesneden blaadjes kafferlimoen en de 2 Thaïse pepers in de lengte gesneden.
  • Giet de linguine af (bewaar wel een beetje kookwater) en zet ze over in de pan.
  • Fruit er de linguine, voeg eventueel wat kookwater en olijfolie toe.
  • Verdeel de pasta over de borden (zorg er wel voor dat de scampi’s bovenaan liggen).
  • Versier met enkele blaadjes koriander en schijfjes limoen. Trek een streepje limoensap op elk bord.

Bron : Gael

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!