Linguine op Thaïse wijze
Vlieg weg richting Thailand !
Onze verse linguine anders geïnterpreteerd op Aziatische wijze.
Aantal personen : 4
Kooktijd : 45 min
Bereidingstijd : 15 min
Ingrediënten
- 500 g verse linguine Pasta della Mamma
- 1 witte ui
- 1 wortel
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- 1 courgette
- 1 selder
- ½ Granny Smith
- 2 steeltjes citroengras
- 1 koffielepel geraspte gember
- 2 eetlepels gele currypoeder
- ½ liter kokosmelk
- 2 kipfilets
- 1 venkel
- Boter
- Zout
- Arachideolie
- Olijfolie
Bereiding
- Maak een kokos-currysaus met : een ui, een wortel, een tomaat, een stengel selder, een halve Granny Smith, de citroengras steeltjes, en de geraspte gember.
- Snijd de aromatische garnituur in brunoise en laat ze aanzweten in een scheutje arachideolie.
- Voeg de currypoeder toe en laat een minuut koken.
- Bak de kipfilets in een beetje boter.
- Kook de pasta al dente in kokend gezouten water.
- Snijd de venkel in dunne plakjes met behulp van een mandoline rasp of een snijmachine.
- Kruid die plakjes met olijfolie, rijstazijn en zout.
- Giet de pasta af meng hem met de saus
- Dresseer de borden met nestjes linguine en reepjes kipfilet
- Voor de versiering van het bord, maak je zelf pickles met rode ui in ringen gesneden (12 stuks), 12 courgette krullen en 12 schijfjes gekarameliseerde ui.
Bron : Pasta della Mamma