Macaroni met citrusvruchten en rozemarijn
Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :10 min
Kooktijd : 10 min
- 900 g verse macaroni Pasta della Mamma
- 3 citroenen en 1 onbehandelde sinaasappel
- 60 g parmezaan
- 40 cl fleurette room
- 20 g boter
- 4 takjes rozemarijn
- 1 snufje fleur de sel
- Zout
Bereiding
- Hak de rozemarijn fijn en rasp de parmezaan.
- Rasp de schillen van de citroenen en van de sinaasappel en fruit ze ongeveer 30 seconden in een pan met boter.
- Voeg de fleur de sel en de room toe en laat de bereiding met een derde indikken. Bewaar warm.
- Kook de pasta in kokend gezouten water en giet dan af.
- Schenk de pasta onmiddellijk in de pan met de citrusvruchten room. Laat terug even koken en doe de gehakte rozemarijn erbij.
- Bestrooi de pasta met geraspte parmezaan en dien hem goed warm op.
Bron : Gael