Marokkaanse soep met groenten
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :1u10
Kooktijd :
Ingrediënten
- 1 à 2 liter kippenbouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 g kip
- 3 middelgrote wortelen
- 100 g prei
- 100 g selderij
- 2 teentjes look
- 250 g tomaten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 100 g rijstpasta ( bij gebrek aan pasta voor soep)
- 1/2 koffielepel korianderzaden
- 1/2 koffielepel paneermeel
- 1 capsule kardemom
- 1 gedroogde chilipeper
- 1 kruidnagel
- 1/4 koffielepel gemalen kaneel
- 1/4 koffielepel kurkuma
- Vers geraspte nootmuskaat
- Zout, peper
Bereiding
- De bouillon opwarmen met olijfolie. De kip erbij doen en 10 minuten laten sudderen.
- Maak ondertussen de groenten schoon, schil ze en snijd ze in dunne plakjes. Hak de look fijn. Doe de tomaten onder warm water, pel ze en hak de pulp fijn.
- Voeg de groenten toe in de bouillon. Dek af en laat 40 minuten op een zacht vuur koken.
- Haal de kip eruit. Verwijder het vel, de knoken en snijd het vlees in blokjes. Voeg de tomatenpuree en de pasta toe in de bouillon en laat 5 à 10 minuten koken tot de pasta al dente is.
- Vermaal ondertussen in een mortier de koriander, de komijn, de kardemom, de chilipeper en de kruidnagel. Voeg ze toe in de soep 2 à 3 minuten voor het einde van de kooktijd samen met het vlees, de kaneel, de kurkuma en de nootmuskaat.
- Kruid met peper en zout. Dien op.
Suggesties
Je kan ook kippenbouten klaarmaken. Gebruik dan ongeveer 150 g gebakken vlees voor de soep en bewaar de rest voor een salade met kip.
Bron : Pâtes exquises