CONTACT

Marokkaanse soep met groenten

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :1u10
Kooktijd :

Ingrediënten

  • 1 à 2 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 g kip
  • 3 middelgrote wortelen
  • 100 g prei
  • 100 g selderij
  • 2 teentjes look
  • 250 g tomaten
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 100 g rijstpasta ( bij gebrek aan pasta voor soep)
  • 1/2 koffielepel korianderzaden
  • 1/2 koffielepel paneermeel
  • 1 capsule kardemom
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 kruidnagel
  • 1/4 koffielepel gemalen kaneel
  • 1/4 koffielepel kurkuma
  • Vers geraspte nootmuskaat
  • Zout, peper

Bereiding

  • De bouillon opwarmen met olijfolie. De kip erbij doen en 10 minuten laten sudderen.
  • Maak ondertussen de groenten schoon, schil ze en snijd ze in dunne plakjes. Hak de look fijn. Doe de tomaten onder warm water, pel ze en hak de pulp fijn.
  • Voeg de groenten toe in de bouillon. Dek af en laat 40 minuten op een zacht vuur koken.
  • Haal de kip eruit. Verwijder het vel, de knoken en snijd het vlees in blokjes. Voeg de tomatenpuree en de pasta toe in de bouillon en laat 5 à 10 minuten koken tot de pasta al dente is.
  • Vermaal ondertussen in een mortier de koriander, de komijn, de kardemom, de chilipeper en de kruidnagel. Voeg ze toe in de soep 2 à 3 minuten voor het einde van de kooktijd samen met het vlees, de kaneel, de kurkuma en de nootmuskaat.
  • Kruid met peper en zout. Dien op.

Suggesties

Je kan ook kippenbouten klaarmaken. Gebruik dan ongeveer 150 g gebakken vlees voor de soep en bewaar de rest voor een salade met kip.

Bron : Pâtes exquises

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!