Minestrone met pasta
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :30min
Kooktijd : 2u30
Ingrediënten
- 200 g droge Borlotti bonen (winkel met natuurlijke voeding)
- 1 grote ui
- 1 teentje look
- 250 g zwoerd
- 1 varkensbot met nog wat vlees aan
- 1 takje verse rozemarijn
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout, peper
- 1 vlezige tomaat
- 1 wortel
- 1 stengel selderij
- 315 g tagliatelle
- 1/2 chili peper
- 100 g vers geraspte parmezaan
Bereiding
- Laat de bonen de hele nacht weken in water. Gooi het water daarna weg. Hak de ui en de look fijn en laat ze kort zweten in een grote kookpan met een eetlepel olijfolie, de bonen, het zwoerd, het varkensbeen en de rozemarijn.
- Voeg 1,5 l water toe, kruid met zout en peper en laat koken. Dek af en laat anderhalf uur sudderen op een matig vuur.
- Doe de tomaten ondertussen onder warm water, pel ze, ontpit ze en hak voorzichtig de pulp fijn. Schil de wortel, was de selderij en snijd ze in blokjes. Doe de groenten bij de soep. Laat nog 1 u sudderen.
- Haal de tak rozemarijn eruit, alsook het zwoerd en het varkensbeen. Maak het vlees los van het been, snijd het en voeg het toe in de soep. Doe dan de tagliatelle erbij en laat ze koken tot ze al dente zijn.
- Was de chili peper, snijd hem open, ontpit hem en hak hem fijn. Doe hem in de soep. Kruid met peper en zout. Bestrooi met parmezaan en doe een scheutje olijfolie erbij.
Suggesties
Vraag aan de slager om het varkensbeen in twee te snijden zodat het gemakkelijkk in de pan gaat. Als er weinig vlees aan het been hangt, voeg dan 200 g stukjes ham toe of gerookte spek.
Bron : Pâtes exquises