Nestje van chocolade tagliatelle
En als u dit sappige dessert nu eens met onze heerlijke chocolade tagliatelle zou maken ?
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 30 min
Ingrediënten
- 250 g verse chocolade tagliatelle Pasta della Mamma
- 250 ml room 40%
- 3 eieren
- 1 gelatineblaadje
- 250 g melkchocolade
- 1 eetlepel gezouten boter karamel
- 10 cl melk
- 10 cl room
- 250 g zwarte chocolade
- Notenolie
- Pralin
- Feuillantine
- 1 bakje frambozen
Bereiding
- Maak een chocolademousse door de melkchocolade en 125 g room te laten smelten au bain-marie.
- Eenmaal gesmolten, haal je van het vuur af en voeg je de karamel toe, 2 eigelen en de gelatine die vooraf in koud water werd geweekt.
- Laat afkoelen.
- Klop de rest van de room op en de 3 eiwitten.
- Nadat de bereiding is afgekoeld, doe je voorzichtig het opgeklopte room en eiwit erbij.
- Koel bewaren voor later.
- Maak vervolgens een chocoladesaus door 10 cl melk met 10 cl room op te warmen.
- Wanneer dat begint te koken, zet je het vuur uit en voeg je de in stukken gebroken zwarte chocolade toe.
- Kook de chocolade tagliatelle in kokend water met suiker (of zonder iets).
- Giet ze af en meng ze met een beetje chocoladesaus.
- Voor het dresseren schik je eerst een mengsel van pralin en feuillantine op de borden. Leg daarop een nestje tagliatelle en bovenop het nestje een bolletje chocolademousse.
- Bestrooi tenslotte met wat gepofte rijst, frambozen en tuinkruiden.
Bron : Pasta della Mamma