CONTACT

Nestje van chocolade tagliatelle

En als u dit sappige dessert nu eens met onze heerlijke chocolade tagliatelle zou maken ?

Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 30 min

Ingrediënten

  • 250 g verse chocolade tagliatelle Pasta della Mamma
  • 250 ml room 40%
  • 3 eieren
  • 1 gelatineblaadje
  • 250 g melkchocolade
  • 1 eetlepel gezouten boter karamel
  • 10 cl melk
  • 10 cl room
  • 250 g zwarte chocolade
  • Notenolie
  • Pralin
  • Feuillantine
  • 1 bakje frambozen

Bereiding

  • Maak een chocolademousse door de melkchocolade en 125 g room te laten smelten au bain-marie.
  • Eenmaal gesmolten, haal je van het vuur af en voeg je de karamel toe, 2 eigelen en de gelatine die vooraf in koud water werd geweekt.
  • Laat afkoelen.
  • Klop de rest van de room op en de 3 eiwitten.
  • Nadat de bereiding is afgekoeld, doe je voorzichtig het opgeklopte room en eiwit erbij.
  • Koel bewaren voor later.
  • Maak vervolgens een chocoladesaus door 10 cl melk met 10 cl room op te warmen.
  • Wanneer dat begint te koken, zet je het vuur uit en voeg je de in stukken gebroken zwarte chocolade toe.
  • Kook de chocolade tagliatelle in kokend water met suiker (of zonder iets).
  • Giet ze af en meng ze met een beetje chocoladesaus.
  • Voor het dresseren schik je eerst een mengsel van pralin en feuillantine op de borden. Leg daarop een nestje tagliatelle en bovenop het nestje een bolletje chocolademousse.
  • Bestrooi tenslotte met wat gepofte rijst, frambozen en tuinkruiden.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!