CONTACT

Orecchiette met knolraapbladeren

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :15min
Kooktijd : 10 à 15min

Ingrediënten

  • 400 g verse orecchiette
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 peperoncino
  • 1,5 kg knolraapbladeren
  • 8 gezouten ansjovisfilets
  • 2 teentjes look zonder kiem
  • 50 g pecorino- of parmezaanschilfers
  • Zout en peper van de molen
  • Fleur de sel

Bereiding

  • Zoek de zachte knolraapbladeren uit om enkel die bladeren te gebruiken. Was ze zorgvuldig met koud water.
  • Breng in een grote kookpan licht gezouten water aan de kook. Kook de orecchiette erin. Voeg na 3 minuten kooktijd de knolraapbladeren bij de pasta die al dente moet worden gekookt.
  • Mix ondertussen de look met 4 ansjovissen.
  • Snijd de 4 resterende ansjovissen in brunoise ( kleine blokjes van 1/2 cm).
  • Verwarm in een pan 4 eetlepels olijfolie op een zacht vuur. Doe er de fijngehakte peperoncino in en laat 2 minuten bakken. Voeg daarna de gemixte ansjovissen toe, de orecchiette met de knolraapbladeren en de in brunoise gesneden ansjovissen.
  • Meng alles voorzichtig.
  • Dien in warme borden op en besprenkel met wat extra vierge olijfolie, pecorino- of parmezaanschilfers en wat fleur de sel.

Bron : Zecca

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!