Orecchiette met knolraapbladeren
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :15min
Kooktijd : 10 à 15min
Ingrediënten
- 400 g verse orecchiette
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 peperoncino
- 1,5 kg knolraapbladeren
- 8 gezouten ansjovisfilets
- 2 teentjes look zonder kiem
- 50 g pecorino- of parmezaanschilfers
- Zout en peper van de molen
- Fleur de sel
Bereiding
- Zoek de zachte knolraapbladeren uit om enkel die bladeren te gebruiken. Was ze zorgvuldig met koud water.
- Breng in een grote kookpan licht gezouten water aan de kook. Kook de orecchiette erin. Voeg na 3 minuten kooktijd de knolraapbladeren bij de pasta die al dente moet worden gekookt.
- Mix ondertussen de look met 4 ansjovissen.
- Snijd de 4 resterende ansjovissen in brunoise ( kleine blokjes van 1/2 cm).
- Verwarm in een pan 4 eetlepels olijfolie op een zacht vuur. Doe er de fijngehakte peperoncino in en laat 2 minuten bakken. Voeg daarna de gemixte ansjovissen toe, de orecchiette met de knolraapbladeren en de in brunoise gesneden ansjovissen.
- Meng alles voorzichtig.
- Dien in warme borden op en besprenkel met wat extra vierge olijfolie, pecorino- of parmezaanschilfers en wat fleur de sel.
Bron : Zecca