CONTACT

Pad thai

Pad thai

Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :40min
Kooktijd : 20min

Ingrediënten

  • 340 g (3/4 lb) platte rijstnoedels
  • 340 g (3/4 lb) ontbeende en ontvelde kippendij, in dunne plakjes gesneden
  • 15 ml (1 eetlepel) vissaus (nuoc-mam)
  • 5 ml (1 theelepel) zoete paprikapoeder
  • 5 ml (1 theelepel) bruine suiker of rietsuiker
  • 2 Franse fijngehakte sjalotten
  • 75 ml (1/3 kopje) koolzaadolie
  • 1 in dunne plakjes gesneden prei (oneveer 500 ml/2 kopjes)
  • 4 eieren, lichtjes opgeklopt
  • 340 g (3/4 lb) stevige tofoe, in blokjes gesneden en drooggedept
  • Zout en peper
  • 250 ml (1 kopje) water (voor de saus)
  • 45 ml (3 eetlepels) limoensap (voor de saus)
  • 45 ml (3 eetlepels) bruine suiker of rietsuiker (voor de saus)
  • 45 ml (3 eetlepels) vissaus (nuoc-mam) (voor de saus)
  • 15 ml (1 eetlepel) pikante Sriracha saus(voor de saus)
  • 3 teentjes look, fijngehakt (voor de saus)
  • 45 ml (3 eetlepels) koolzaadolie (voor de saus)
  • 30 ml (2 eetlepels) zoete paprikapoeder (voor de saus)
  • 500 ml (2 kopjes) bonenkiemen
  • 75 ml (1/3 kopje) ongezouten aardnoten, gegrild en fijn gemalen
  • 1 limoen, in vier gesneden

Bereiding

  • Dompel de noedels in een grote kom lauw water en laat ze er 15 à 25 minuten in.
  • Meng in een kom de kip met de vissaus, de paprika, de rietsuiker en de sjalotten. Laat 5 minuten marineren.
  • Bak in een grote antikleefpan de kip goudbruin op een matig vuur in 30 ml (2 eetlepels) olie tot hij goed gebakken is. Let op de spetters. Voeg 3/4 van de prei toe en laat 1 minuut verder bakken. Houd het geheel warm in een grote kom.
  • Bak in dezelfde pan de eieren in 30 ml olie op een matig vuur tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout. Zet ze over in de kom.
  • Bak in dezelfde pan en in de rest van de olie de tofoe goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet over in de kom.
  • Meng in een andere kom het water, de limoensap, de rietsuiker, de vissaus en de Sriracha saus. Bewaar voor later.
  • Fruit in een andere grote antikleefpan de look in olie. Voeg de paprika toe en laat ongeveer 30 seconden verder bakken. Leg de pas afgegoten noedels met behulp van een keukentang erbij.
  • Voeg onmiddellijk de saus toe en laat de noedels verder koken door ze voortdurend om te roeren tot ze al dente zijn. Doe daarna de menging van kip, ei en tofoe erbij. Meng alles goed.
  • Schik de noedels en de garnituren in de kommen door de tuinbonen lichtjes erbij te mengen. Garneer met de rest van de prei, aardnoten en een kwart limoen.

Bron : ricardocuisine

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!