CONTACT

Pappardelle met gestoofd rundvlees, porto en blauwschimmelkaas

Aantal personnen : 4 à 5
Bereidingstijd :30min
Kooktijd : 1u45

Ingrediënten

  • 454 g (1lb) ontbeende en ontvette runderschouder, in blokjes gesneden
  • 30 ml (2 eetlepels) boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 250 ml (1 kopje) porto
  • 500 ml (2 kopjes) runderbouillon
  • 3 gedroogde en ontpitte dadels, in blokjes gesneden
  • Zout en peper van de molen
  • 590 g (3/4 lb) pappardelle
  • 375 ml (1/2 kopje) mini-rucola fijn gesneden (voor de pasta)
  • 30 ml (2 eetlepels) koude boter, in blokjes gesneden
  • 85 g (3 oz) verkruimmelde blauwschimmelkaas (Ciel de Charlevoix, Bleu Bénédictin, Bleu d’Elizabeth, etc)
  • 45 ml (3 eetlepels) noten van Grenoble, gegrild en vermalen

Bereiding

  • Gestoofd rundvlees: Bak in een grote pan het vlees goudbruin in boter. Kruid met peper en zout. Bewaar op een bord.
  • Bak in dezelfde pan de ui goudbruin. Voeg eventueel wat boter toe. Doe de look erbij en bak 1 minuut. Zet het vlees weer in de pan en giet de porto erbij.
  • Breng aan de koo en laat zachtjes 5 minuten koken. Voeg de bouillon en de dadels toe. Breng weer aan de kook.
  • Dek af en laat ongever 1u30 zachtjes sudderen of tot het vlees mals is geworden. Kruid met peper en zout.
  • Voor de pasta: Kook de pasta in een kookpan met kokend gezouten water tot hij gaar is. Giet af en bewaar 125 ml (1/2 kopje) van het kookwater.
  • Meng de pasta goed met het gestoofde vlees, de rucola en het boter. Voeg eventueel wat kookwater bij. Dien op en garneer met kaas en noten.

Bron :  ricardocuisine

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!