CONTACT

Pasta gratin met kip en broccoli

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :35min
Kooktijd : 40min

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 500 g broccoli
  • 2 teentjes look
  • 350 g kippenborst
  • Zout
  • 1 eetlepel boter (+ boter om de ovenschaal in te smeren)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 g verse penne
  • 4 eieren
  • 450 ml melk
  • Peper
  • 50 g geraspte gruyère kaas
  • 1 ovenschaal

Bereiding

  • Doe de tomaten onder warm water, pel ze, ontpit ze en hak de pulp fijn. Was de broccoli en snijd de roosjes eraf. Snijd de harde stengels in schijfjes. Snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de kippenborst in kleine stukjes. Doe er zout op en laat 2 à 3 minuten lichtjes bruin bakken in een pan met boter. Haal de kip daarna uit de pan.
  • Warm de olijfolie op in de pan. Laat er de broccoli, de tomaten en de look in zweten gedurende 10 minuten en blijf voortdurend omroeren. Warm de oven voor op 220°C.
  • Kook ondertussen in kokend gezouten water de pasta tot hij al dente is. Giet af en meng met de kip en de groenten. Boter de schaal in en leg er de pasta. Klop de eieren met de room en doe er wat zout en peper bij. Giet dat over de pasta met groenten.
  • Bedek de schotel met aluminiumfolie en laat 25 à 30 minuten bakken in de oven (in het midden van de oven, heteluchtoven op 200°C). Haal de aluminiumfolie eraf en bestrooi met de geraspte kaas. Zet terug 10 minuten in de oven tot de kaas goed gesmolten is. Haal de schotel uit de oven voor er een korstje wordt gevormd.

Suggesties

De gruyère kaas, die groviera wordt genoemd in Italië, geeft een lichte smaak aan uw gratins. Deze kaas op basis van rauwe melk heeft een meer uitgesproken smaak wanneer hij ouder is. Eenmaal geraspt, verliest hij snel zijn smaak. Het is dus beter om alleen maar de nodige hoeveelheid te raspen.

Bron : Pâtes exquises

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!