Pasta met bottarga
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :10min
Kooktijd : 10min
Ingrediënten
- 630 g verse spaghehtti of bucatini
- 100 g bottarga
- 1-2 eetlepels lauw water
- 2 teentjes look
- Extra vierge olijfolie
- Platte fijngehakte peterselie
- Fleur de sel
Bereiding
- Rasp 90 g bottarga en zet ze in een kom met 2 geplette teentjes look en de fijngehakte platte peterselie. Voeg enkele eetlepels olijfolie toe en plet alles met een vork tot een crème verkregen wordt (voeg 1 of 2 eetlepels lauw water toe indien nodig).
- Kook de pasta al dente in ongezouten kokend water omdat de bottarga op zich gezouten is. Giet de pasta af en meng hem met de bottarga crème.
- Rasp de 10 g resterende bottarga, bestrooi met een snufje fleur de sel en dien onmiddellijk op.
Bron : Zecca