Recept – Arancini met champignons en truffel
Aantal personen: 2
Kooktijd : 15 min
Bereidingstijd : 30 min
Ingrediënten
- 100 gr verse macaroni Pasta della Mamma
- 3 koffielepels crèmade van truffel Pasta della Mamma
- 1 glas witte wijn
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 10 blaadjes peterselie
- 20 cl kippenbouillon
- 100 gr champignons
- 1 kleine verse truffel
- 1 klontje boter
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
- Paneermeel
- Frituurolie
Bereiding
- Snipper de look en de sjalot. Fruit dan de look en de versnipperde sjalot in een beetje boter.
- Voeg de op voorhand fijngehakte champignons toe en sauteer het geheel enkele minuten tot de champignons mooi mals zijn geworden.
- Kruid, voeg de fijngesneden peterselie en een koffielepel crèmade van truffel toe. Bewaar dan koel.
- Fruit vervogens de rest van de sjalot in een beetje olijfolie.
- Snijd de macaroni in stukjes van ongeveer ½ cm en fruit ze enkele minuten met de sjalot.
- Blus met de witte wijn en laat volledig inkoken.
- Blus daarna met een beetje warme kippenbouillon en laat volledig inkoken. Herhaal dit tot de pasta gaar is (zoals bij een risotto).
- Wanneer de macaroni gaar zijn, het geheel kruiden en de geraspte parmezaan toevoegen alsook de koude boter. Bewaar daarna koel.
- Maak vervolgens een balletje met de macaroni en doe er een beetje champignonvulling in.
- Wentel dit balletje in het geklopte ei, daarna in het paneermeel en doe dit een tweede keer.
- Bak de balletjes op 180°C gedurende 5 à 6 minuten.
- Serveer met vers geraspte truffel en een beetje crèmade van truffel.

Bron : Pasta della Mamma