CONTACT

Recept – Arancini met champignons en truffel

Aantal personen: 2
Kooktijd : 15 min
Bereidingstijd : 30 min

Ingrediënten

  • 100 gr verse macaroni Pasta della Mamma
  • 3 koffielepels crèmade van truffel Pasta della Mamma
  • 1 glas witte wijn
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 10 blaadjes peterselie
  • 20 cl kippenbouillon
  • 100 gr champignons
  • 1 kleine verse truffel
  • 1 klontje boter
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Frituurolie

Bereiding

  • Snipper de look en de sjalot. Fruit dan de look en de versnipperde sjalot in een beetje boter.
  • Voeg de op voorhand fijngehakte champignons toe en sauteer het geheel enkele minuten tot de champignons mooi mals zijn geworden.
  • Kruid, voeg de fijngesneden peterselie en een koffielepel crèmade van truffel toe. Bewaar dan koel.
  • Fruit vervogens de rest van de sjalot in een beetje olijfolie.
  • Snijd de macaroni in stukjes van ongeveer ½ cm en fruit ze enkele minuten met de sjalot.
  • Blus met de witte wijn en laat volledig inkoken.
  • Blus daarna met een beetje warme kippenbouillon en laat volledig inkoken. Herhaal dit tot de pasta gaar is (zoals bij een risotto).
  • Wanneer de macaroni gaar zijn, het geheel kruiden en de geraspte parmezaan toevoegen alsook de koude boter. Bewaar daarna koel.
  • Maak vervolgens een balletje met de macaroni en doe er een beetje champignonvulling in.
  • Wentel dit balletje in het geklopte ei, daarna in het paneermeel en doe dit een tweede keer.
  • Bak de balletjes op 180°C gedurende 5 à 6 minuten.
  • Serveer met vers geraspte truffel en een beetje crèmade van truffel.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!