Recept – Belgische tagliatelle voor het Wereldkampioenschap 2018
Aantal personen : 2
Kooktijd : 30 min
Bereidinstijd : 30 min
Ingrediënten
- 4 nestjes verse tagliatelle Pasta della Mamma
- 2 nestjes zwarte tagliatelle Pasta della Mamma
- 10 cl runderjus
- 1 koffielepel inktvisinkt
- 6 gamba’s
- 10 saffraandraadjes
- 20 cl room
- 10 cl gevogeltejus
- 1 kleine gekookte snijbiet
- 3 piquillo pepers
- 50 gr chorizo
- 1 teentje look
- 1 eetlepel gerookte haringeitjes
Bereiding
- Kook de verschillende tagliatelle al dente.
- Laat de runderjus inkoken tot een siroopachtige saus en bind hem met de inktvisinkt. Houd dit warm.
- Laat de in brunoise gesneden chorizo aanzweten en doe er 10 cl room bij.
- Laat 4-5 minuten koken. Voeg dan de piquillos en de snijbiet toe.
- Mix vervolgens zeer fijn in de blender.
- Houd dit warm in een pan.
- Warm de rest van de room op met het gevogeltejus en laat tot de helft inkoken.
- Voeg de saffraan toe en laat nog wat inkoken.
- Snijd fijne plakjes look met behulp van een mandoline en bak ze enkele seconden op 180°C.
- Laat ze afdruipen en kruid met zout.
- De gamba’s kort aanbakken.
- Warm vervolgens de zwarte tagliatelle even op in de runderjus.
- Warm de helft van de witte tagliatelle op in de gevogeltejus met saffraan en de andere helft in de chorizo-piquillos saus.
- Dresseer de tagliatelle volgens de Belgische vlag en bestrooi met gebakken look, stukjes gamba en haringeitjes.
Bron : Pasta della Mamma