CONTACT

Recept – Belgische tagliatelle voor het Wereldkampioenschap 2018

Aantal personen : 2
Kooktijd : 30 min
Bereidinstijd : 30 min

Ingrediënten

  • 4 nestjes verse tagliatelle Pasta della Mamma
  • 2 nestjes zwarte tagliatelle Pasta della Mamma
  • 10 cl runderjus
  • 1 koffielepel inktvisinkt
  • 6 gamba’s
  • 10 saffraandraadjes
  • 20 cl room
  • 10 cl gevogeltejus
  • 1 kleine gekookte snijbiet
  • 3 piquillo pepers
  • 50 gr chorizo
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel gerookte haringeitjes

Bereiding

  • Kook de verschillende tagliatelle al dente.
  • Laat de runderjus inkoken tot een siroopachtige saus en bind hem met de inktvisinkt. Houd dit warm.
  • Laat de in brunoise gesneden chorizo aanzweten en doe er 10 cl room bij.
  • Laat 4-5 minuten koken. Voeg dan de piquillos en de snijbiet toe.
  • Mix vervolgens zeer fijn in de blender.
  • Houd dit warm in een pan.
  • Warm de rest van de room op met het gevogeltejus en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg de saffraan toe en laat nog wat inkoken.
  • Snijd fijne plakjes look met behulp van een mandoline en bak ze enkele seconden op 180°C.
  • Laat ze afdruipen en kruid met zout.
  • De gamba’s kort aanbakken.
  • Warm vervolgens de zwarte tagliatelle even op in de runderjus.
  • Warm de helft van de witte tagliatelle op in de gevogeltejus met saffraan en de andere helft in de chorizo-piquillos saus.
  • Dresseer de tagliatelle volgens de Belgische vlag en bestrooi met gebakken look, stukjes gamba en haringeitjes.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!