CONTACT

Recept – Cannelloni met vlees op Marokkaanse wijze en kikkererwtensalade met sinaasappel

Richting Middellandse Zee, richting Marokko voor een wereldrecept vol smaak en kleur. Ontdek onze cannelloni met vlees op Marokkaanse wijze : u zal zich ongetwijfeld elders wanen  !

Aantal personen : 2
Kooktijd : 1u
Bereidingstijd : 1u

Ingrediënten

  • 2 cannelloni met vlees Pasta della Mamma
  • 200 gr gekookte kikkererwten
  • 2 eetlepels Tahin
  • 1 citroen
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 wortel
  • 1 eetlepel Ras el hanout
  • 2 teentjes look
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 eetlepel tomatenconcentraat
  • 25 cl kippenbouillon
  • 1 roosje Romanesco bloemkool
  • 1 bussel koriander
  • 50 cl verse sinaasappelsap
  • 1 koffielepel mosterd
  • 10 cl olijfolie

Bereiding

  • Maak een hummus van kikkererwten :Giet de kikkererwten af en zet de helft ervan in een blender.
  • Doe er een teentje look zonder kiem bij alsook het citroensap en de tahin.
  • Mix het geheel en voeg een scheutje olijfolie toe tot je een homogene, gladde pasta bekomt.Kruid met peper en zout.
  • Maak een bouillon zoals voor een couscous :Snijd een halve groene courgette, een halve gele courgette en een halve wortel in brunoise.
  • Roerbak ze in een scheutje olijfolie en doe er een teentje look bij, alsook het kruidentuiltje en de Ras el hanout. Laat een minuut bakken.
  • Voeg de tomatenconcentraat toe en laat nog een minuur verder bakken.
  • Giet vervolgens de kippenbouillon erbij en laat 30 minuten koken.
  • Filter, laat tot de helft inkoken en kruid eventueel bij. Houd warm voor later.
  • Maak een salade van kikkererwten :Leg de andere helft van de kikkererwten in een slakom.
  • Snijd de rest van de groenten in blokjes van 1 cm en sauteer ze kort in een scheutje olijfolie.
  • Doe de groenten  bij de kikkererwten.
  • Hak vervolgens de koriander en voeg die toe aan de bereiding.
  • Laat het sinaasappelsap tot 2/3 inkoken en laat daarna afkoelen.
  • Voeg de mosterd toe en meng met 5 cl olijfolie.
  • Schenk ten slotte de sinaasappelvinaigrette over de kikkererwtensalade.
  • Stoom de cannelloni 7 minuten.
  • Dresseer de cannelloni op een bord met de kikkererwtensalade en de hummus.
  • Nappeer vervolgens met de couscous bouillon. En rasp tenslotte de Romanesco bloemkool fijn over het bord.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!