CONTACT

Recept – Farfalle met tijm en Parmaham

Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 30 min

Ingrediënten

  • 400 g farfalle
  • 2 eetlepels boter
  • 8 schijfjes Parmaham
  • 3 sjalotten
  • 1 handvol tijm
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 5 cl verse room
  • Parmezaanschilfers als versiering

Bereiding

  • Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Verhit ondertussen een eetlepel boter in een pan en bak vier schijfjes Parmaham aan beide kanten.
  • Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de rest van de Parmaham in reepjes.
  • Schil en versnipper de sjalotten. Was en droog de tijm ; verkruimel daarna de blaadjes.
  • Verhit de rest van de boter en de olie in een grote pan. Bak de sjalot glazig.
  • Voeg dan de reepjes ham toe, de farfalle en de tijm. Meng alles.
  • Doe de room erbij en meng het geheel weer. Kruid met peper en zout.
  • Schik de farfalle in diepe borden, leg er een gebakken schijfje ham op en bestrooi met Parmezaanschilfers. Dien onmiddellijk op.

Bron : Le Vif Weekend

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!