CONTACT

Recept – Girasoli met asperges op Oostendse wijze

Serveer in de lente onze heerlijke girasoli met asperges aan uw klanten. Maak met garnaaltjes en kabeljauw een Oostends recept klaar om ze te laten genieten !

Aantal personen : 2
Kooktijd : 25 min
Bereidingstijd : 45 min

Ingrediënten

  • 10 girasoli asperges Pasta della Mamma
  • 50 gr grijze garnalen
  • 200 gr kabeljauwrug
  • 2 eigelen
  • 300 gr boter
  • 1 gele citroen
  • Enkele plukjes kervel
  • 100 gr grof zout

Bereiding

  • Meng 100 gr grof zout met 300 ml water.
  • Leg de kabeljauw in deze zoutoplossing en laat 15 à 20 minuten rusten.
  • Haal vervolgens de kabeljauw eruit, spoel hem met water, giet hem af en droog hem.
  • Laat de boter zachtjes smelten en haal de harde bestanddelen eruit zodat je geklaard boter verkrijgt.
  • Neem een derde boter weg en dompel de kabeljauw in de rest van de boter.
  • Bak de kabeljauw in de boter gedurende 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 60°C.
  • Meng in een pannetje de twee eigelen met een scheutje water en het sap van een halve citroen. Klop het mengsel op.
  • Klop het mengsel vervolgens verder op op een zacht vuur tot het schuimig wordt en in volume verdubbelt.
  • Haal het nadien van het vuur af en voeg langzaam de gesmolten boter toe terwijl je intensief verder opklopt.
  • Voeg de grijze garnalen toe en kruid met peper en zout.
  • Voeg ook, indien nodig, het sap toe van de andere halve citroen.
  • Kook de girasoli al dente.
  • Giet de kabeljauw af en laat hem uitlekken op keukenpapier.
  • Schik de pasta, de stukken kabeljauw en de garnalensaus in de borden.
  • Versier met enkele plukjes kervel.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!