CONTACT

Recept – Girasoli met zalm

Aantal personen : 2
Kooktijd : 1u30
Bereidstijd : 45 min

Ingrediënten

  • 6 Girasoli met zalm Pasta della Mamma
  • 1 zalmfilet
  • Marinade (voor 1kg zalm) :3 eetlepels grof zout
    • 1 eetlepel fijne suiker
    • zeste van een gele citroen
    • zeste van een appelsien
    • 3 eetlepels fijngesneden dille
  • 1 aubergine
  • Olijfolie
  • 6 fijne schijfjes lange radijs
  • 1 bosje dille
  • 20 cl visbouillon
  • 5 cl olijfolie
  • Avruga
  • Zout
  • Peper
  • Espelette peper
  • Hazelnootolie

Bereiding

  • Maak eerst een Gravlax zalm klaar :
    • Laat een verse zalmfilet met vel minstens 24 u marineren in de marinade
    • Spoel hem onder koud water en droog hem met een propere doek
    • Koel bewaren
  • Bereid vervolgens een kaviaar van aubergines :
    • Halveer de aubergines in de lengte
    • Kruid met zout en wrijf de snijvlakken in met olijfolie
    • Bedek ze met aluminiumfolie en bak ze een uur in de oven op 120°C
    • Wanneer ze gebakken zijn, lepel je het vruchtvlees uit de aubergines en mix je het met een scheutje olijfolie, zout, peper en Espelette peper.
  • Draai de radijsschijven in kegelvorm en vul ze met het kaviaar van aubergines.
  • Maak een coulis van dille door de blaadjes dille te mixen met het visbouillon, de olijfolie en wat zout.
  • Kook de de pasta al dente.
  • Giet hem af en kruid met peper, zout en hazelnootolie.
  • Schik de onderdelen in een bord, voeg enkele takjes verse dille toe en enkele quenelles (langwerpige balletjes) Avruga.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!