CONTACT

Recept – Kippenlapjes, saus van kokosmelk en Thaïse noedels

Aantal personen : 4
Kooktijd : 12min
Bereidingstijd : 25min

Ingrediënten

  • 600 gr (11/3 lb) kippenlapjes
  • Verse koriander naar smaak
  • 150 gr Aziatische noedels (zoals Haïku)
  • 3 grote wortelen, geschild en in grove julienne gesneden
  • 15 ml (1 eetlepel) koolzaadolie
  • 15 ml (1 eetlepel) currypasta
  • Sriracha saus naar smaak

Voor de marinade:

  • 30 ml (2 eetlepels) sojasaus met minder zout
  • 10 ml (2 theelepels) rijstazijn
  • 10 ml (2 theelepels) citroensap
  • 5 ml (1 theelepel) geroosterde sesamolie

Voor de saus:

  • 1 blik light kokosmelk van 398ml
  • 60 ml (1/4 kopje) diepgevroren edamame bonen (sojabonen)
  • 15 ml (1 eetlepel) geraspte gember
  • ½ oranje in julienne gesneden paprika
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  • Meng de ingrediënten voor de marinade. Voeg de kip toe en laat 30 minuten in de koelkast marineren.
  • Laat in een kookpot de ingrediënten voor de saus koken. Haal van het vuur.
  • Kook de noedels al dente samen met de wortelen gedurende 2 minuten in kokend gezouten water. Giet af.
  • Meng in dezelfde kookpot de olie met de currypasta en de sriracha saus. Doe de noedels en de wortelen erbij. Bedek met een deksel en bewaar voor later.
  • Bak de kippenlapjes in een antikleefpan op een matig vuur 6 minuten aan beide zijden tot de binenkant van het vlees niet meer roze is.
  • Verdeel de noedels en de kip over vier diepe borden. Schenk er wat saus over. Garneer met koriander.

Bron : pratico-pratiques

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!