Recept – Linguine met citroen en amandelen
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 25min
Ingrediënten
- 785 gr verse linguine Pasta della Mamma
- 2 eetlepels boter
- 4 eetlepels olijfolie
- 40 gr amandelschilfers
- Sap en schil van een halve citroen
- 5 cl amandelmelk
- 60 gr vers geraspte pecorino kaas
- Bladpeterselie voor de afwerking
Bereiding
- Kook de pasta in kokend gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit de boter en de olijfolie in een grote pan en bak de amandelschilfers goudbruin.
- Doe de pasta erbij evenals de citroensap en de amandelmelk. Wacht tot al het vloeistof verdampt is en kruid dan met peper en zout.
- Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de citroenzeste en de geraspte pecorino kaas.
- Garneer met de bladpeterselie. Dien onmiddellijk op.
Bron : Le Vif Weekend