CONTACT

Recept – Mac & Cheese

Kooktijd : 30 min 
Bereidingstijd : 10 min

Ingrediënten

  • 2 zoete Cévennes uien
  • 150 g macaroni Pasta della Mamma
  • 10 cl gevogelte jus
  • 25 cl melk
  • 100 gr cheddar kaas
  • 2 eetlepels blanke roux
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 klontje boter
  • 1 ongepeld teentje look
  • 1 takje tijm

Bereiding

  • Schil de uien.
  • Bak de uien in de beurre noisette en doe er het teentje look en de tijm bij.
  • Voeg halverwege de gevogelte jus toe en bevochtig de uien om ze te glaceren.
  • Haal voorzichtig het middelste gedeelte eruit zodra de ui gaar is zodat enkel de grootste lagen behouden blijven en om op die manier een schoteltje te vormen voor de « mac&cheese ».
  • Snijd het middelste gedeelte van de uien in kwarten en karameliseer ze in dezelfde pan.
  • Houd dit warm met het kookvocht.
  • Kook de macaroni al dente.
  • Giet af, kruid en bewaar voor later.
  • Warm de melk op in een pan. Wanneer ze lichtjes begint te koken, de roux toevoegen.
  • Laat de saus indikken, haal daarna de pan van het vuur af en voeg de cheddar toe.
  • Laat al roerend de cheddar kaas smelten tot er een smeuïge, gladde saus wordt verkregen.
  • Voeg de macaroni toe aan deze saus.
  • Vul de uien met de macaroni, strooi er wat paneermeel over en leg ze enkele minuten in de oven op grillstand om ze te gratineren of in de salamander grill.
  • Schik in een diep bord de gevulde uien, de gekarameliseerde uien en een scheutje kookvocht.
  • Enjoy your cheese !

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!