Recept – Penne met asperges, jalapeño en cheddar kaas
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :20min
Kooktijd : 25min
Ingrediënten
- 500 g verse penne Pasta della Mamma
- 1 gehakte ui
- 3 teentjes gehakte look
- 2 eetlepels olijfolie
- 120 g grof gehakte rosette de Lyon (of een andere worst)
- 450 g asperges, schoongemaakt en in stukken van 1 cm gesneden
- 1 kleine jalapeño peper, al dan niet ontpit en fijn gehakt
- 3/4 kopje geraspte pittige cheddar
- 3/4 kopje geraspte parmigiano reggiano kaas
- Zout en peper
Bereiding
- Kook de pasta al dente in een kookpan met kokend gezouten water. Bewaar 250ml (1 kopje) kookwater. Giet de pasta af en doe er wat olie op. Bewaar voor later.
- Fruit ondertussen de ui en de look in een grote pan met olie. Doe de worst erbij en bak 4 à 5 minuten tot ze knapperig begint te worden.
- Voeg de asperges toe, laat ongeveer 5 minuten verder bakken of tot ze zacht zijn en roer geregeld. Doe dan de peper erbij en laat nog eens 1 minuut verder bakken.
- Voeg de pasta en de kazen toe. Kruid met peper en zout. Meng goed en voeg geleidelijkaan het kookwater toe tot een smeuïge saus wordt verkregen.
Suggesties
Voor een pittigere pasta, de jalapeño niet ontpitten en hem vers toevoegen bij het opdienen.
Bron : ricardocuisine