Recept – Penne met Sint-Jacobsvruchten en avocado
Aantal personen : 2
Kooktijd : 1h30
Bereidingstijd : 25 min
Ingrediënten
- 200 gr verse penne Pasta della Mamma
- 15 cl schaaldierenfond
- 5 cl room
- 6 Sint-Jacobsvruchten
- 1 avocado
- 2 sneetjes droge ham
- 1 eetlepel versnipperde bieslook
- Olijfolie
- Espelette peper
Bereiding
- Kook de penne à l’anglaise tot ze al dente zijn.
- Bak de ham 1u30 in de oven op 100°C.
- Laat de schaaldierenfond in een pan tot de helft inkoken.
- Voeg de room toe en laat nog 5 minuten verder koken.
- Doe de penne erbij en meng ze goed met de saus.
- Kruid met zout en Espelette peper en houd de bereiding warm.
- Bak de Sint-Jacobsvruchten en de in vier gesneden avocado kort in een warme pan met een scheutje olijfolie.
- Haal de pan van het vuur wanneer de Sint-Jacobsvruchten en de stukjes avocado mooi goudbruin zijn en kruid met zout en Espelette peper.
- Voeg de stukjes avocado, de Sint-Jacobsvruchten en de bieslook toe bij de pasta.
- Dresseer de borden met de stukjes gedroogde ham.
- Dien op.
Bron : Pasta della Mamma