Recept – Selderijrisotto, groene dragonjus, ravioloni met kreeft & groentjes en wat zeekraal
Aantal personen : 2
Kooktijd : 15 min
Bereidingstijd : 30 min
Ingrediënten
- 2 ravioloni met kreeft en groentjes Pasta della Mamma
- 1 sjalot
- 300 gr selderij
- Kippenbouillon
- 10 cl witte wijn
- 80 gr Parmezaanse kaas
- 100 gr zeekraal
- 80 gr boter
- 1 sneetje roggebrood
- 1 bussel dragon
- 1 bussel kervel
- Olijfolie
Bereiding
- Snipper de sjalot.
- Snijd de selderij in zeer fijne brunoise (ongeveer de grootte van een rijstkorrel)
- Laat de sjalot aanzweten in een beetje boter en olijfolie.
- Doe de selderij erbij en blus met de witte wijn.
- Voeg een pollepel warme kippenbouillon toe wanneer de wijn is verdampt.
- Herhaal dit tot de selderij gaar is.
- Haal van het vuur af, voeg de boter en de Parmezaanse kaas toe, kruid en houd de bereiding warm.
- Snijd het brood in blokjes en bak de croutons goudbruin in een beetje boter en olijfolie.
- Laat ze vervolgens uitlekken en zet ze aan de kant.
- Mix de ontsteelde kervel en dragon in een beetje kippenbouillon.
- Klop ze op met olijfolie, warm lichtjes op en bewaar voor later.
- Kook de zeekraal à l’anglaise.
- Kook de ravioloni al dente.
- Dresseer vervolgens de « selderijrisotto » in een diep bord.
- Schik de dragon coulis rond de « selderijrisotto ».
- Leg de ravioloni erop en doe er enkele croutons bij en wat zeekraal.
Bron : Pasta della Mamma