CONTACT

Recept – Valentijnsdaglinguine

Aantal personen : 2
Kooktijd : 1u30
Bereidingstijd : 40 min

Ingrediënten

  • 200 gr rode tagliatelle Pasta della Mamma
  • 2 zeebarbeelfilets
  • 200 gr frambozen
  • 3 bieten
  • 1 gelatineblaadje
  • 10 cl verse room
  • 1 scheutje druivenpitolie
  • 5 cl visfumet
  • 1 takje anijs

Bereiding

  • Leg de gelatine in koud water.
  • Kook de bieten vacuüm en in hun geheel in een stoomoven op 90°C gedurende 1u30.
  • Haal de bieten eruit en bewaar het kookvocht.
  • Kook de frambozen au bain marie tot hun sap begint vrij te komen.
  • Meng het kookvocht van de bieten en het sap van de frambozen. Warm lichtjes op, kruid en klop het mengsel op met druivenpitolie.
  • Klop de room op tot een vrij stevige slagroom.
  • Mix de bieten en haal door een zeef.
  • Laat de gelatine smelten met het visfumet.
  • Meng vervolgens de bietenpuree, de gelatine en visfumet en bewaar koel.
  • Wanneer de bereiding is afgekoeld , maar nog voor de gelatine weer vast wordt, deze opkloppen met de slagroom en koel bewaren voor later.
  • Kook daarna de tagliatelle al dente.
  • Bak de zeebarbeel 1 minuut aan elke zijde op een hoog vuur. Kruid de vis en bewaar voor later.
  • Warm de rode tagliatelle op in een beetje frambozen-bieten sap.
  • Schik een nestje tagliatelle in een diep bord en leg er de zeebarbeel op.
  • Doe er een mooie quenelle bietenmousse bij en wat frabozen-bieten sap op de bodem van het bord.
  • Voeg tenslotte twee of drie anijsblaadjes toe en dien op.

Suggesties

  • Om het bord met bijvoorbeeld hartjes te versieren, kan men de blaadjes gebruiken van gedehydrateerde groenten (hier, van de biet).
  • Nadat de gewenste vorm werd uitgesneden, kan men het blad van de biet 5 seconden in olie dompelen op 180°C.
  • Laat uitlekken op wat keukenpapier en kruid lichtjes met zout.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!