Recept – Valentijnsdaglinguine
Aantal personen : 2
Kooktijd : 1u30
Bereidingstijd : 40 min
Ingrediënten
- 200 gr rode tagliatelle Pasta della Mamma
- 2 zeebarbeelfilets
- 200 gr frambozen
- 3 bieten
- 1 gelatineblaadje
- 10 cl verse room
- 1 scheutje druivenpitolie
- 5 cl visfumet
- 1 takje anijs
Bereiding
- Leg de gelatine in koud water.
- Kook de bieten vacuüm en in hun geheel in een stoomoven op 90°C gedurende 1u30.
- Haal de bieten eruit en bewaar het kookvocht.
- Kook de frambozen au bain marie tot hun sap begint vrij te komen.
- Meng het kookvocht van de bieten en het sap van de frambozen. Warm lichtjes op, kruid en klop het mengsel op met druivenpitolie.
- Klop de room op tot een vrij stevige slagroom.
- Mix de bieten en haal door een zeef.
- Laat de gelatine smelten met het visfumet.
- Meng vervolgens de bietenpuree, de gelatine en visfumet en bewaar koel.
- Wanneer de bereiding is afgekoeld , maar nog voor de gelatine weer vast wordt, deze opkloppen met de slagroom en koel bewaren voor later.
- Kook daarna de tagliatelle al dente.
- Bak de zeebarbeel 1 minuut aan elke zijde op een hoog vuur. Kruid de vis en bewaar voor later.
- Warm de rode tagliatelle op in een beetje frambozen-bieten sap.
- Schik een nestje tagliatelle in een diep bord en leg er de zeebarbeel op.
- Doe er een mooie quenelle bietenmousse bij en wat frabozen-bieten sap op de bodem van het bord.
- Voeg tenslotte twee of drie anijsblaadjes toe en dien op.
Suggesties
- Om het bord met bijvoorbeeld hartjes te versieren, kan men de blaadjes gebruiken van gedehydrateerde groenten (hier, van de biet).
- Nadat de gewenste vorm werd uitgesneden, kan men het blad van de biet 5 seconden in olie dompelen op 180°C.
- Laat uitlekken op wat keukenpapier en kruid lichtjes met zout.
Bron : Pasta della Mamma