CONTACT

Salade van creoolse pasta met vinaigrette en sinaasappel

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :40min
Kooktijd :

Ingrediënten

  • Zeezout
  • 400 g volkoren gomiti
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 2 eetlepels ciderazijn (of een andere zachte azijn)
  • Zwarte peper
  • 1 snufje paprika
  • 4 eetlepels olijfolie van koude persing
  • 1 eetlepel gehakte munt (+ enkele blaadjes als versiering)
  • 1/2 chilipeper
  • 1 teentje look
  • 1 rode ui
  • 3 kleine paprika’s: 1 gele, 1 rode en 1 groene
  • 1 perzik
  • 1 stengel selderij
  • 1 papaya
  • 2 koffielepels citroensap

Bereiding

  • Kook de pasta in kokend gezouten water tot hij al dente is. Giet af en spoel 1/2 à 1 minuut onder koud water.
  • Was ondertussen de sinaasappel met warm water, droog hem en rasp ongeveer 1 koffielepel sinaasappelschil. Schil de sinaasappel, verwijder de witte schil en pers hem om het sap te verkrijgen. Hak de pulp fijn.
  • Meng het sap, de azijn, het zout, de peper, de paprika, de olie en de munt. Snijd de chilipeper open, was hem, ontpit hem en snijd hem fijn. Doe hem daarna in de saus. Plet de look en voeg hem samen met de sinaasappelpulp toe in de saus.
  • Snijd de ui. Was de paprika’s en snijd ze in blokjes. Was en snijd de perzik in twee. Haal de pit eruit en snijd haar in stukken. Was en snijd de selderij in dunne plakjes. Schil de papaya en snijd haar in twee, haal de pitjes eruit en besprenkel haar met wat citroensap. Snijd het vrucht in blokjes.
  • Voeg deze ingrediënten toe aan de pasta. Besprenkel met wat vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Dien omiddellijk op.

Bron : Pâtes exquises

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!