CONTACT

Spaghetti carbonara met artisjokken

Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :30min
Kooktijd : 20min

Ingrediënten

  • 750 g verse spaghetti Pasta della Mamma
  • 1 bussel poivrade artisjokken
  • 200 g guanciale (gezouten varkenswang) of vette pancetta
  • 2 hele eieren + 4 eigelen
  • 150 g pecorino romano (of parmezaan) om te raspen
  • 10 cl olijfolie
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 5 cl witte wijn (of bouillon)
  • 1 citroen
  • zout, peper

Bereiding

  • Maak de artisjokken schoon : snijd met een mes 2 cm af bovenaan, snijd de stelen af en verwijder de hardere blaadjes.
  • Snijd de artisjokken in twee, verwijder het hooi en laat ze weken in water met wat citroensap opdat ze niet zwart worden.
  • Snijd de artisjokken nogmaals in acht. Bak ze vervolgens in een pan op een matig vuur met 2 eetlepels olijfolie samen met de look, de peterselie, de witte wijn, peper en zout. Ze moeten krokant blijven.
  • Meng in een kom de eieren met de geraspte kaas, zout, peper en een eetlepel olie. Snijd de varkenswang of de pancetta in reepjes. Bak ze goudbruin in een beetje olijfolie.
  • Kook de pasta al dente in een grote kookpan met kokend gezouten water. Voeg bij de geklopte eieren enkele eetlepels kookwater toe (om te voorkomen dat het ei bakt wanneer je het met de pasta mengt).
  • Zet in een warme pan de goed afgegoten pasta met enkele eetlepels van zijn kookwater, de rest van de olie en de varkenswang.
  • Laat heel even bakken en meng hem daarna in een grote kom met de geklopte eieren en de geraspte kaas. De saus gaat een vloeibare room vormen. Dien op met de gebakken artisjokken bovenop.

Bron : Ma Little Italy Marabout

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!