CONTACT

Spaghetti met mosselen

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :30min
Kooktijd : 20min

Ingrediënten

  • 785 g verse spaghetti
  • 2 kg mosselen
  • 3 sjalotten
  • 1 kleine ui
  • 1 bouquet garni (kruidenbuiltje) (groen van de prei, tijm, selderij)
  • Blaadjes van 5 takjes platte peterselie
  • 25 g boter
  • 2,5 dl witte wijn
  • Zout en peper van de molen

Bereiding

  • Was de mosselen door ze schoon te vegen en schoon te krabben in een spoelbak met koud water. Laat ze uitlekken en leg ze in een kom. Kruid ze met peper, schud goed om de peper goed te verdelen.
  • Maak de bouquet garni klaar. Schil de ajuin en de sjalotten en snijd ze in fijne brunoise (kleine blokjes van 1/2 cm).
  • Zet de boter, de ajuin en de sjalotten in een grote kookpot en doe er een snufje zout bij. Laat de groenten zweten op een matig vuur zonder dat ze gaan kleuren.
  • Giet er vervolgens de witte wijn bij, voeg de bouquet garni toe en laat 1 minuut afgedekt op een hoog vuur koken.
  • Doe dan de met peper gekruide mosselen in de kookpot, roer goed om en laat 2 minuten met deksel koken. Roer regelmatig om.
  • Haal de kookpot van het vuur af en laat 3 minuten afgedekt afkoelen.
  • Giet de mosselen af in een vergiet en bewaar het kooksap. Filter dat sap.
  • Wanneer de mosselen eenmaal uit hun schelp zijn gehaald, is het beter om ze van hun baard te ontdoen, d.w.z. hun bruin-zwarte rand lostrekken, zodat ze mooier ogen. Bewaar er enkele voor de versiering.
  • Kook de spaghetti in een grote kookpan met kokend en licht gezouten water. Giet de pasta af en bewaar een pollepel van het kookwater. Zet de pasta nadien weer in de kookpan.
  • Doe de mosselen zonder schelp erbij, meng goed. Giet zowel de pollepel kookwater als het kooksap van de mosselen erbij. Dien in diepe borden op en garneer met bladpeterselie.

Bron : Zecca

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!