Spaghetti met sardienen en ansjovis
Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :15min
Kooktijd : 35min
Ingrediënten
- 785 g verse spaghetti
- 12 sardienenfilets zonder graat
- 12 ansjovis in olie
- 75 cl tomatenpulp zonder toevoegingen
- 2 uien
- 1 boeketje bladpeterselie
- 30 g bloem
- 8 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
Bereiding
- Wentel de sardientjes in bloem. Verwarm 3 eetlepels olie in een pan en bak er de sardientjes ongeveer 3 minuten aan elke zijde.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
- Schil en hak de uien. Hak de ansjovis fijn. Was de peterselie, haal de blaadjes af en snijd ze fijn.
- Warm de rest van de olie op in een pan. Bak de uien mals en voeg de tomatenpulp en ansjovissen toe.
- Kruid met peper en meng goed. Dek af, zet het vuur op minimum en laat 15 minuten sudderen.
- Kook de pasta in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Giet hem af en voeg hem toe in de pan. Meng alles goed.
- Verdeel de pasta over 6 borden. Schik er de sardientjes en bestrooi met peterselie. Dien onmiddellijk op.
Bron : Gaell