CONTACT

Spaghetti met tuinbonencoulis

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :20min
Kooktijd : 30min

Ingrediënten

  • 755 g verse spaghetti
  • 200 g geraspte Siciliaanse pecorino
  • 500 g verse tuinbonen
  • 10 cl groentebouillon
  • 1 eetlepel fruitige olijfolie
  • 2 takjes verse bonenkruid
  • Enkele schilfers pecorino kaas en enkele rode besjes als versiering
  • Zout en peper van de molen
  • Fleur de sel

Bereiding

  • Dop de tuinbonen.
  • Blancheer de tuinbonen 1 minuut in kokend gezouten water. Giet ze af en spoel ze 30 seconden onder koud water.
  • Verwijder het velletje rond de tuinbonen door ze tussen de duim en wijsvinger te drukken.
  • Kook de tuinbonen ongeveer 20 minuten in een middelgrote kookpan met kokend gezouten water. Giet ze af en bewaar er 16 voor de afwerking van het gerecht.
  • Mix de rest van de tuinbonen en doe er beetje bij beetje de groentebouillon bij tot de saus een goede vastheid heeft. Kruid bij, voeg het bonenkruid toe en houdt het geheel warm.
  • Kook de pasta al dente in een grote hoeveelheid kokend gezouten water.
  • Als de pasta gekookt is, giet je die af en bewaar je 3 eetlepels van het kookwater om met de pasta te mengen. Voeg de pecorino aan de pasta, meng goed en draai enkele keren aan de pepermolen.
  • Nappeer de borden met de coulis. Dresseer de pasta met een vork zodat je een torentje verkrijgt en versier met rode besjes, de schilfers pecorino kaas, de tuinbonen die je opzij had gezet en een scheutje olijfolie. Bestrooi met wat fleur de sel.

Bron : Zecca

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!