CONTACT

Spaghetti met vongole

Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :40min
Kooktijd : 30min

Ingrediënten

  • 785 g spaghetti
  • 1 kg venusschelpen
  • 600 g verse tomatensaus
  • 10 cl olijfolie
  • 2 ou 3 gepelde lookteentjes
  • 1 bussel gehakte peterselie
  • Zout, peper

Bereiding

  • Was de venusschelpen zorgvuldig onder stromend water. Om het zand goed te verwijderen, laat je ze 2 uren in een bak met koud water en grof zout.
  • Zet ze in een grote pan met 10 cl water en een scheutje olijfolie. Laat ze koken tot de schelpen opengaan: de geopende venusschelpen dan uithalen met een schuimspaan en ze in een vergiet leggen.
  • Laat ze afkoelen. Filter het kookwater in een zeer dunne zeef (je kan er een dun doekje in leggen zodat het zand niet door kan).
  • Spoel de pan. Giet er de helft van de olie in en warm deze op net voordat je de teentjes look erbij doet (die je trouwens op het einde van de kooktijd kan uithalen), de tomatensaus, een snufje zout en het kookwater van de venusschelpen.
  • Laat rustig koken tot de saus dikker begint te worden. Breng ondertussen gezouten water aan de kook in een grote kookpan om de spaghetti al dente te koken.
  • Bewaar een kwart van de venusschelpen met schelp om te garneren. Haal bij de anderen het vlees uit de schelp (gooi de schelpen weg).
  • Net voor de pasta te kruiden, zet je de mosselen zonder schelp in de saus met 3/4 van de gehakte peterselie.
  • Giet de spaghetti af en sauteer ze in de saus met de resterende olijfolie en enkele lepels van zijn kookwater.
  • Dien goed warm op met wat peper, de rest van de gehakte peterselie en de mosselen met schelp om te versieren.

Bron :  Ma Little Italy Marabout

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!