CONTACT

Spaghetti op Siracusaanse wijze

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :50min
Kooktijd :

Ingrediënten

  • 1 aubergine (ongeveer 300g)
  • Zout
  • 500 g goed gerijpte tomaten
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes look
  • 1 rode paprika
  • 4 anjovisfilets (met olie)
  • 50 g zwarte olijven
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 takje basilicum
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Zwarte peper
  • 630g verse spaghetti
  • 70 g vers geraspte pecorino (of parmezaan)

Bereiding

  • Was de aubergine en snijd haar in blokjes. Bestrooi met zout in een kom en laat 15 minuten intrekken. Doe ondertussen de tomaten in warm water, pel ze en hak voorzichtig de pulp.
  • Hak de ui en de look heel fijn. Was en snijd de paprika in kleine stukjes. Droog de ansjovisfilets met keukenpapier en snijd ze in reepjes. Ontpit de olijven en snijd ze in fijne reepjes.
  • Verwarm de olie in een grote pan. Laat er de ui en de look in zweten op een matig vuur. Giet de stukjes aubergine af, spoel ze snel en pers ze uit om alle water eruit te laten.
  • Voeg ze toe aan de ui en laat ze 5 minuten bakken. Doe er vervolgens de paprika en de tomaten bij.
  • Laat 15 à 20 minuten stoven op een zacht vuur en roer regelmatig om. Voeg eventueel wat water bij.
  • Kook ondertussen de spaghetti al dente in kokend water.
  • Was de basilicum. Maak de blaadjes los en snijd ze in dunne reepjes. Voeg ze in de saus met groenten samen met de olijven, de ansjovis en de kappertjes.
  • Lichtjes kruiden met peper en zout. Giet de pasta af en nappeer met de saus. Bestrooi met pecorino en dien op.

Bron : âtes exquises

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!